Емполи и Фиорентина записаха бойко 0:0 в регионалното дерби на

...
Емполи и Фиорентина записаха бойко 0:0 в регионалното дерби на
Коментари Харесай

Фиорентина завърши с двама души повече от Емполи, но не стигна до трите точки

Емполи и Фиорентина записаха бойко 0:0 в районното дерби на Тоскана от втория кръг на Серия “А ”. Този резултат обаче е разочароващ за гостите, тъй като те приключиха срещата с двама души повече на терена, само че по този начин и не откриха метод да стигнат до надвит гол.

В 67-ата минута с пряк червен картон беше изпъден централният бранител на Емполи Себастиано Луперто, а осем минути преди последния съдийски сигнал от игрището излезе и съотборникът му Николо Камбиаги, който получи контузия, а треньорът към този момент беше направил всичките си позволени смени.

Футболистите на домакините се защитаваха чудесно и не се пропукаха, без значение че се игра близо 12 минути над постоянните. В края, когато Фиорентина имаше упоменатото числено преимущество 11-9, отборът стигна единствено до две рискове за гол.

Иначе аленият картон на Луперто беше показан след намесата на ВАР, тъй като в началото арбитърът не видя, че нарушаването против Лука Йович е в обстановка, при която нападателят се измъкваше самичък против вратаря.

В 75-ата още веднъж се стигна до консултация с ВАР, откакто гостите желаеха дузпа за нарушаване против Сотил, само че арбитърът не отсъди такава.

Така Фиорентина към този момент има 4 точки, а за Емполи това е първата за сезона.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР