Емоционалната интелигентност (EQ) е способността на човека да разпознава и

...
Емоционалната интелигентност (EQ) е способността на човека да разпознава и
Коментари Харесай

Метод с три въпроса, който ще ви помогне в общуването

Емоционалната просветеност (EQ) е способността на индивида да разпознава и схваща страстите - както неговите лични, по този начин и тези на другите, и да употребява тази информация с цел да взема решения. EQ включва демонстриране на извънредно комплицирани човешки качества като съчувствието, благосклонността и състраданието. 

Тези качества ни оказват помощ да сме по-добри хора. Освен това, може да ни оказват помощ и да преодолеем някои свои неприятни информационни привички, тъй че другите да възприемат известията ни по най-хубавия вероятен метод. 

Пример: казали сте нещо и желаете да си върнете думите обратно, само че към този момент е късно? Правите го за ваше страдание много постоянно?  " С години се борех със слабостта си да споделям всякакви неща прекомерно небрежно, без да мисля ", разяснява Джъсти Барисо в уеб страницата на американското списание Inc. " Да го преодолее човек е елементарно да се каже и мъчно да се направи ", продължава той. Но по думите му има един способ с три въпроса, който елементарно може да ни възпре да споделяме неща, за които след това ще съжаляваме. Той може и да усъвършенства качеството на общуването ни с другите. 

Методът работи като си зададаем следните въпроси: 

  • Трябва ли това да се каже?
  • Трябва ли това да се каже от мен?
  • Трябва ли това да се каже от мен в този момент? 
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР