Емоционален в изказването си от парламентарната трибуна по време на

...
Емоционален в изказването си от парламентарната трибуна по време на
Коментари Харесай

Голям е Рашидов! Смълча залата, депутати притихнаха: Вярвам в народа и страната си! Жертвам в момента…

Емоционален в изявлението си от парламентарната естрада по време на дебата за избиране на постоянен кабинет бе доайенът на 49-то Народно събрание Вежди Рашидов от ГЕРБ.
„ Днешният избор бе доста сложен “, сподели той и призна, че в новото държавно управление има хора, които би подкрепил, само че и такива, които в никакъв случай не би подкрепил.
„ Емоциите са едно, разсъдъкът напълно друго. Да проявим разсъдък “, настоя той. И напомни, че в предходния, а и в сегашния парламент е призовавал депутатите да работят и да търсят правилния път, да излязат с вярно решение.
„ Днес взех решение доста мъчно. Пожертвах справедливите си страсти в името на България. Ще гласоподавам за държавно управление – с цел да успокоим пристрастеностите, да създадем успокоение и баланс в обществото и то да си отдъхне от тая серпантина от избори. Да тръгнем по път, който носи съзидание “, настоя Вежди Рашидов.
И още веднъж прикани сътрудниците си: „ Стойте близо до хората, чуйте ги, разберете ги, с цел да им служите почтено “. „ Вярвам в народа си, в страната си. Дошло е време да надделее разсъдъка и нищо друго “, настоя Рашидов.
За сметка на това от Има Такъв Народ бяха извънредно остри против предлагания кабинет и даже към този момент са на финала от времето, с което разполагат за изявления.
Гроздан Карадажов с подигравка означи, че пътят към политическия пъкъл е застлан с политически взаимни отстъпки. „ За тях прегазването на предизборни послания се назовава поредност, а влизането в едно ложе с врага е върховен пилотаж. Това е новоговорът на смяната “, сподели той.
И разгласи, че ГЕРБ и ПП-ДБ ни оферират коалиция на лъжата. „ Това се вижда в случай че съпоставим речите на основните герои в този театър, който се играе преди и след избори. Няма потребност да пускат секрети записи “, сподели Караджов. И цитира по какъв начин Кирил Петков обещавал да не влизат в комбина с ГЕРБ до момента в който Борисов води партията. „ Със същия си морал, или неналичието на подобен, на 25 май Петков сподели пред националния си съвет – Борисов е просто маркетингов зложелател. За какъв морал, за каква коалиция може да приказваме – коалиция на лъжата “, попита ексминистърът от кабинета „ Петков “. Караджов цитира и думите на Денков, че по този начин Борисов се „ изпира “. Уважавал съм ви, само че не казвайте тези думи единствено скритом, обърна се той към претендента за министър председател. Караджов прочете и „ исторически “ неща от изявления на ПП-ДБ по адрес на Мария Габриел, че е „ сламен човек с хубаво костюмче “.
„ Всичките приказки за битка с корупцията и премахване на модела ГЕРБ са били единствено али-бали. Вашите брокери, господин Петков, за които ще стане дума занапред. Не ми се упражнявайте на български, видяхме по какъв начин не може да четете “, обърна се той към апострофиращия го от място съпредседател на Политическа партия.
„ Али-бали е и програмата ви, всичко е опаковано с целофан на рационалния компромис. Така си мислите, че не мирише, обаче вони. Поне 200 души в тази зала сме за правосъдна промяна, приемане на бюджет и еврозона. Какво и от кого пазите, лъжливи политици? Целта е друга – някои ще изпълнят фантазията си да са министри, други ще запълнят банковите си сметки, господин Петков “, продължи Караджов, Той предизвести за идната чистка в администрацията.
„ Вие сте новите донове на тези цели:, обърна се към новото болшинство. И предвижда държавно управление на взаимно надхитряне и бойкот. „ Надежда всяка тука оставете “, цитира той Данте в края на изявлението си.
Накрая Караджов получи забележка, „ за нещо което не бих разрешил да покажа още веднъж “, съобщи председателстващия Росен Желязков.
Напусналият Политическа партия Радостин Василев съобщи, че днешният ден е печален, тъй като ще бъде определено най-жалкото държавно управление след Беровото, което ще изпира имунитети. Сега щяло да се изпере 15-годино незаконно ръководство.
„ Виждам голямо двуличие от страна на Има Такъв Народ, които не са нищо по-различнио и се провалиха в това да са поредни в битката с модела. Сега се провалят и Политическа партия “, сериозен бе той към досегашните си политически обединения.
Това което вършиме е по-близо до сицилианския модел в сравнение с към народна власт, иронизира той думите на Кирил Петков от по-рано. И настоя, че обединението е отвратителна, а в държавното управление има и гербаджийски министри.
„ Не може българското общество всекидневно да се разделя сред Русия и Съединени американски щати “, настоя Василев. Той се ядоса на Политическа партия, че въпреки да имат разнообразни политически възгледи с ГЕРБ, се прегръщат с хора, които са определяли като корупционери. И упрекна Политическа партия, че нямат идеология. „ Еврозоната и Шенген не са в дневния ред на българското общество и не могат да са идеология. България не обичат да са лъгани и да има ала-бала “, сподели някогашният състезателен министър.
След него офанзивата против новата коалиция пое Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. „ Хората са уверени, че тук е цялостно с лъжци, интересчии и страхливци. Днес ще го докажете. Правителството се сформира от партии, които лъжат нахално. Политическа партия лъжат, че съществуват, с цел да унищожат ГЕРБ. До тях е придатъкът им от Демократична България, който лъжеше, че Движение за права и свободи е най-голямото зло и с тях на една маса няма да седнат. ГЕРБ твърдяха, че тези дилетанти от Политическа партия и Демократична България са разсипали страната и са я хвърлили в безпорядък и в този момент ще им дадат властта да дорасипят страната. След малко ще имаме коалиция на водачите без имунитет. Малко е срамничко “, ядосан бе той. Да, тук е цялостно с лъжци, страхливци и измамници, а партиите им са Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ и Движение за права и свободи, приключи той изявлението си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР