Емоциите са неизменна част от нашия живот. В един момент

...
Емоциите са неизменна част от нашия живот. В един момент
Коментари Харесай

10 начина как да контролираме емоциите си

Емоциите са неизменима част от нашия живот. В един миг се смеем, а в идващия може да сме тъжни. Всяка страст има директно въздействие върху психическото, физическото и прочувственото ни богатство.

Хубаво е да демонстрираме страстите си, само че съществуват обстановки, в които е належащо да ги овладяваме. По-добре е да успеем да ги направляваме, а не да позволим те да ни завладеят и да ни пречат в всекидневието.

Неспособността за ръководство на страстите може да докара до разстройство на личността и меланхолия.

1. Идентифициране на страстите

Първата стъпка към регулирането на страстите включва научаване по какъв начин да разпознаваме настоящите ни страсти. Процесът на идентифициране им изисква способността да следим и виждаме личните си реакции. Трябва да помислим какво тъкмо е провокирало страстта в нас и последствията от нея.

 10 метода по какъв начин да направляваме страстите си

2. Намаляване на прочувствената накърнимост

Намаляването на прочувствената накърнимост включва уравновесено хранене, здравословни хранителни привички, задоволително количество сън, извършения и потапяне в действия, които действат за построяването на възприятие за самоефективност и подготвеност.

3. Поемете си въздух за няколко секунди

Когато сте в напрегната обстановка, наложително е да не реагирате незабавно. Човек, който е превзет от страсти, може да каже или да направи нещо, за което по-късно ще съжалява. Просто поемете надълбоко въздух и направете пауза за няколко секунди. Затворете очи и помислете по какъв начин е вярно да реагирате и какво ще ви се отрази добре. Не правете прибързани решения, дейности или изявления под въздействие на страстите си.

 10 метода по какъв начин да направляваме страстите си

4. Преместете фокуса

Когато сте фокусирани върху несъмнено нещо, вие сте податливи на него в по-голяма степен. Ако се окажете в напрегнати обстановки, преместете фокуса си от него към различен обект. Като се дистанцирате прочувствено и душевен от обстановката, вие ще бъдете в положение да възвърнете своята вероятност. Това ще ви даде нужната убеденост в способността ви да се справите с страстите си. Просто променете мислите си, като ги замените с положителни, които могат да внесат позитивност към вас.

5. Практика

Ако забележите, че избрани неща непрекъснато ви предизвикват яд или тревога, пробвайте да практикувате разнообразни реакции. Мислете авансово, а освен в разгара на момента. Представете си, че сте в дадена сложна за вас обстановка. Какво можете да извършите по-различно, в сравнение с нормално? Следващия път, когато сте в тази обстановка, спомнете си по какъв начин сте си представяли да реагирате и се пробвайте да го извършите по този метод.

6. Записвайте мислите си

Записването на вашите усеща и реакциите, които те провокират може да ви помогне да опознаете по-добре страстите си. Поставянето на усеща върху хартия може да ви разреши да разсъждавате върху тях по-задълбочено.

7. Пример от другари

Сигурно имате другари или познати, които постоянно остават спокойни във всевъзможни обстановки и постоянно сте желали да реагирате като тях. Можете да научите толкоз доста от тези хора. Опитайте се да различите техния способ и да го следвате.

 10 метода по какъв начин да направляваме страстите си

8. Работете върху самочувствието си

Начинът, по който се чувствате към себе си, може да играе роля в това по какъв начин реагирате на обстановки, които провокират мощни страсти. Ако имате високо самочувствие, може да се почувствате по-способни да методите позитивно към предизвикателните обстановки. Да се чувствате сигурни в себе си и да харесвате индивида, който сте, може да ви разреши да мислите друго за нещата, с които се сблъсквате.

9. Цели

Поставянето на значими цели за живота ви, като работа или семейство, улеснява прекосяването на мощни страсти, без да ги оставяте да ви управляват. Фокусирането върху задачите ви улеснява разбирането, че обстановката е единствено краткотрайна и имате доста по-значими неща, за които да отделяте от силата си.

 10 метода по какъв начин да направляваме страстите си

10. Потърсете помощ

Говорете за възприятията си с другар или експерт, с цел да намалите неподходящите резултати върху вашето здраве. Не се тормозете да потърсите помощ, тъй като споделеният проблем е решен на половина проблем. Психическото ви здраве е значимо също толкоз колкото и физическото.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР