Емитирането на външен дълг се превърна в поредната причина за

...
Емитирането на външен дълг се превърна в поредната причина за
Коментари Харесай

Ананиев обвини Нинова в липса на експертиза и се похвали с нисък лихвен процент по заема

Емитирането на външен дълг се трансформира в следващата причина за пререкания в Народното събрание. По време на парламентарния надзор с присъединяване на финансовия министър Кирил Ананиев.
Министърът обаче разкритикува водача на социалистите Корнелия Нинова за липса на експертиза в изнесените от нея данни.
 Нинова за заема на държавното управление: Всички плащаме, с цел да може един човек да харчи еднолично Нинова за заема на държавното управление: Всички плащаме, с цел да може един човек да харчи еднолично
" На 15 септември държавното управление на Борисов взе нов заем от интернационалните пазари. 10-годишна емисия за 2.5 милиарда лева и 2.5 милиарда за 30...
" Ще ви помоля или да се подготвите по-добре, или да дадете думата на някой човек, който схваща от тази активност ", съобщи Ананиев.
Той се похвали, че в сряда управлението на Европейската комисия и финансовите министри на другите евродържави са го поздравили за постигнатия резултат, който е бил най-хубавият за тази година.
" Нашата емисия е с най-нисък % ", акцентира Ананиев.
Той уточни, че 0,375 е лихвеният %. За образец - на Румъния е 3,25%, а на Унгария - 5,60%.
 Дончев оправда вземането на заеми с като се получава повече, се харчи повече Дончев оправда вземането на заеми с " като се получава повече, се харчи повече "
Когато се събират повече доходи, се вършат повече разноски. Има редица опасности, които държим под внимание. Така вицепремиерът Томислав...
" Трябва да имате знания по това какво ни следва до края на годината, какво се планува при започване на идната. Взимаме и ограничения при появяването на нов стадий от COVID-19. Икономическите ограничения са за хората и бизнеса. Ще изведем стопанската система от рецесията. Вашето послание дано да бъде съобразено с действителността ", сподели още Ананиев.
Заради огромния на вложителите България усили лимита на емисията на 2,5 милиарда евро, разпределени в два транша от по 1,25 милиарда евро, съобщи още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР