Емиратските инвеститори са добре дошли у нас, заяви в Дубай

...
Емиратските инвеститори са добре дошли у нас, заяви в Дубай
Коментари Харесай

Борисов: Емиратските инвеститори са добре дошли у нас

Емиратските вложители са добре пристигнали у нас, съобщи в Дубай министър председателят Бойко Борисов. Той се срещна с вицепрезидента, министър-председател на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и властник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум, осведоми пресцентърът на Министерския съвет.

Борисов посочи опциите в българските индустриални зони.

Той изрази убеденост, че България и федералната монархия могат да си сътрудничат сполучливо в сфери като осведомителните технологии, селското стопанство, инфраструктурата, туризма и сигурността. Според министър-председателя би било от изгода и за двете страни, в случай че се предизвикват контактите сред бизнеса.

Премиерът особено посочи ролята на Дубай в развиването на българо-емиратските връзки. Той означи, че в ОАЕ е съсредоточена най-многочислената в района българска общественост, като по-голямата част от нейните представители живеят и работят точно в Дубай.

Борисов насочи покана към шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум да посети България, с цел да се запознае с капацитета на страната.

По-рано денем Борисов е посетил и Центъра по интервенциите на полицията в Дубай. Там той се е срещнал с колите, техниката и ресурсите, с които разполагат в Дубай. От центъра се координира активността на 28 хиляди камери в целия град.

В центъра непрекъснато дежурят 80 полицейски чиновници. Ръководителят на полицията генерал-майор Абдула Халифа Ал-Мери е презентирал опциите и придобивките на органите по сигурността в Дубай, а министър-председателят Борисов е подчертал върху ограниченията, които страната ни е взела по сигурността на границите - с техника и жива защита. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР