Емирът на Кувейт, шейх Наваф ал-Ахмед ал-Джабер ал-Сабах, почина на

...
Емирът на Кувейт, шейх Наваф ал-Ахмед ал-Джабер ал-Сабах, почина на
Коментари Харесай

Владетелят на Кувейт почина на 86 години след кратко управление

Емирът на Кувейт, шейх Наваф ал-Ахмед ал-Джабер ал-Сабах, умря на 86-годишна възраст, заяви държавната осведомителна организация в събота.

Шейх Науаф беше признат в болница заради незабавен здравословен проблем в края на ноември, където положението му беше разказано като устойчиво.

Тригодишното му ръководство над Кувейт, съдружник на Съединени американски щати в Персийския залив, беше помрачено от заболявания здраве. Неговият 83-годишен полубрат, престолонаследникът шейх Мишал ал-Ахмад Ал-Сабах, който се занимаваше с ежедневните каузи на страната през последните две години, беше разгласен за идващия емир. Нов престолонаследник ще бъде избран на по-късна дата.

Но късият мандат на шейх Науаф въпреки всичко съумя да докара до политики, които се стремяха да доведат до по-голямо политическо доближаване в страна, обхваната от непрекъснати парламентарни разтърсвания.

„ Той беше невисок профил и фокусиран върху вътрешните работи – той съумя да пренастрои политиката с опозицията посредством основни отстъпки пред законодател...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР