Емирът на Кувейт Науаф ал Ахмад ас Сабах призова днес

...
Емирът на Кувейт Науаф ал Ахмад ас Сабах призова днес
Коментари Харесай

Емирът на Кувейт призова новоизбраният парламент да се съсредоточи върху реформите

Емирът на Кувейт Науаф ал Ахмад ас Сабах прикани през днешния ден депутатите, които се събраха за първото съвещание на новоизбрания парламент, да заобикалят враждите и да се съсредоточат върху промените, заяви Българска телеграфна агенция.

След парламентарните избори този месец местата в 50-членното законодателно заседание бяха запълнени единствено от мъже, а опозицията завоюва обилни позиции спрямо предходния парламент. Това бяха първите избори при ръководството на Науаф, който встъпи в служба през септември, заемайки мястото на своя полубрат - починалия емир Сабах.

Науаф прикани депутатите "да не пилеят сили, време и качества за лукса да водят разногласия, да уреждат сметки и да изфабрикуват спорове - неща, които се трансформират в източник на неодобрение и отчаяние за жителите и в спънка за всяко достижение ".

"Нашата страна е изправена пред доста провокации, които изискват бърза и всеобхватна стратегия за промени ", сподели той.

По думите му триумфът на промените ще зависи от съдействието сред Народното събрание и държавното управление, върховенството на закона и позитивния разговор за реализиране на общите национални ползи.

Депутатите избраха Марзук ал Ганем за ръководител на Народното събрание. Той заемаше тази служба от 2013 година по време на мандатите на предходните два Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР