Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани беше

...
Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани беше
Коментари Харесай

Емирът на Катар обсъжда с премиера и президента задълбочаването на партньорството между Доха и София

Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани беше посрещнат с публична гала от президента Румен Радев пред постройката на „ Дондуков “2. По-късно двамата разискаха опциите за задълбочаване на партньорството сред двете страни.

Задълбочаването на връзките сред капиталовите, бизнес и университетските среди на двете страни като бъдещи партньорства в региона на стопанската система, енергетиката, селскостопанско, превоза и туризма бяха акцентите на диалога.

За 12 часа е планувана среща на емира с премиера Борисов. Двамата ще обсъдят развиването на двустранното съдействие като опциите за взаимни планове сред България и Катар.

В рамките на визитата на шейх Ал Тани ще се преводе българо-катарски бизнес конгрес, в който ще вземат участие над 60 представители на компании от Доха. Ще бъдат подписани документи за съдействие в разнообразни области, измежду които енергетиката. Предвижда се двете страни да се сътрудничат при построяването на нова конструкция на доставки на полутечен природен газ от Катар за страната ни и региона на югоизточна Европа. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР