Емирът на Катар призова международната общност да не предоставя на

...
Емирът на Катар призова международната общност да не предоставя на
Коментари Харесай

Катар: Израел не бива да получава неограничено разрешение да убива

Емирът на Катар прикани интернационалната общественост да не дава на Израел " безкрайно позволение да убива " палестинци в борбата си против " Хамас " и съобщи, че това съставлява рискова ескалация, която заплашва международната сигурност , съобщи Ройтерс.

" Ние споделяме стига толкоз. Израел не трябва да получава безусловна зелена светлина и безкрайно позволение да убива " , съобщи шейх Тамим бин Хамад Ал Тани в своя тирада на откриването на съвещание на консултативния съвет на арабските страни от Залива. Това бяха първите му обществени мнения, откогато Катар стартира да поставя старания за ходатайство сред Израел и " Хамас ".

Палестинското здравно министерство сподели, че в Газа са били убити повече от 5000 души през двете седмици на израелски въздушни удари в отговор на изненадващата офанзива на " Хамас " против Южен Израел от 7 октомври, при която ислямистката формация умъртви повече от 1400 души и плени повече от 200 заложници, показва Ройтерс. Оттогава богатият производител на газ Катар води отворен разговор както с Израел, по този начин и с " Хамас ", който докара до освобождението на четирима заложници на групировката, в това число две израелки през вчерашния ден.

" Призоваваме за сериозна районна и интернационална позиция срещу тази рискова ескалация, на която ставаме очевидци и която заплашва сигурността на района и на света ", сподели шейх Тамим. " Не одобряваме двойните стандарти и държанието, сякаш животите на палестинските деца не са от голяма важност, сякаш те нямат лица или имена " , добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР