Емирът на Дубай ще плати над половин милиард паунда на

...
Емирът на Дубай ще плати над половин милиард паунда на
Коментари Харесай

Емирът на Дубай ще плати над половин милиард паунда на жена си и децата си

Емирът на Дубай ще заплати над половин милиард паунда на жена си и децата си.

Шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум е наказан поради развода си на най-високата сума, присъждана в миналото от съд във Англия, информира " Гардиън ".

В писменото си решение съдът декларира, че  " съществена опасност " за Хая и децата ѝ идва от шейх Мохамед, който е и министър-председател на Обединените арабски емирства, съобщи нюз.бг.

Хая избяга във Англия през април 2019 година дружно с двете си деца. Оттогава насам, в поредност от чувания, свързани с попечителството, достъпа и финансовата поддръжка, които са стрували над 70 млн. паунда под формата на правосъдни такси, съдиите от Върховния съд откриха, че:

- Шейх Мохамед е организирал отвличането на две от другите си деца, принцеса Латифа и принцеса Шамса, и е подложил Хая на акция за " заплашване " ;

- Използвайки шпионския програмен продукт Pegasus на израелската NSO Group, той хакнал телефоните на Хая и петима нейни сътрудници, включително двама от юристите ѝ;

- Неговите сътрудници се опитали да купят имение за 30 млн. паунда в съседство с дома на Хая в Бъркшир, което представлявало " доста сериозна опасност за нейната сигурност ".

Съдът разпорежда разноските за застраховане на живота на Хая да се плащат предварително, а не годишно, тъй като в противоположен случай би се основала обстановка, при която някогашният ѝ брачен партньор е в интерес да понижи заплащанията и да отслаби отбраната ѝ против него.

Споразумението включва 210 млн. паунда, които би трябвало да бъдат изплатени в границите на три месеца, с цел да се покрият разноските за сигурност на Хая през целия ѝ живот и на децата ѝ до довеждане докрай на висшето им обучение. Шейхът също по този начин би трябвало да плати 41,5 млн. паунда предварително на някогашната си брачна половинка за обучение и просрочени отговорности за прехрана и 5,6 млн. паунда годишно за всяко дете за прехрана до довеждане докрай на висшето им обучение. Като се включат и други разноски, съглашението може да доближи 554 млн. паунда, въпреки че сумата може да варира според от това какъв брой дълго не престават годишните заплащания.

Говорител на шейх Мохамед съобщи: " Той постоянно се е грижил децата му да бъдат обезпечени. Съдът към този момент се е произнесъл по въпроса за финансите и той не има намерение да разяснява повече. Шейхът моли медиите да почитат персоналния живот на децата му. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР