Емилиян Гебрев не е записан в Търговския регистър като собственик

...
Емилиян Гебрев не е записан в Търговския регистър като собственик
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев не е записан в Търговския регистър като собственик на "Дунарит"

Емилиян Гебрев не е записан в Търговския указател като притежател на "Дунарит ". Това сподели пред медиите през днешния ден министърът на стопанската система Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980... към профила във връзка изказванията на Гебрев за собственичество на компанията.

Има проблем със собствеността в "Дунарит ", добави министърът и уточни, че там към този момент е назначен пълномощник. Според Караниколов притежателят на сдружението, което има "Дунарит " все още, е компанията "Кемира " на Цветан Василев, само че дяловете и акциите й са запорирани.

Караниколов сподели още, че Държавна консилидационна компания /ДКК/ е платила на синдиците на КТБ отговорностите към банката на "Дунарит " от 47 млн. лева, а парите са влезнали в масата на несъстоятелността. Няма законова процедура, по която тези пари да излязат от там за някой, друг от кредиторите, уточни министърът. Тези пари са платени на синдиците на КТБ и от тях ще бъдат задоволени кредиторите на банката.

Същевременно "Дунарит " е направило заплащане към ДКК от 50 млн. лева По-късно обаче е импортирана искова молба, с която не се признава заплащането. Министърът сподели, че има неясноти във връзка с дейностите на комерсиалното сдружение "Дунарит ". Едното опонира на другото и сега поради импортирания иск съдът спря производството за регистриране на залога на комерсиалното дружество, разяснява Караниколов.

Вземането на ДКК не е направено изискуемо, тъй като то не е вписано. Имахме подготвеност то да се разсрочи, а не да се заплаща незабавно с оперативни средства от "Дунарит ", както беше сторено, разяснява министърът.

Никой няма интерес сдружението да спре работа, сподели министърът на стопанската система. Вакуум в този бизнес няма, в случай че сдружението спре, то незабавно ще бъде сменено от някой задграничен негов съперник, уточни той. По думите му страната има желание да резервира интереса на служащите и на сдружението. Как това ще стане, ще е ясно от разбор, който би трябвало да е подготвен най-късно в петък, разясни министърът, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР