Емилиян Гебрев не е записан като собственик на Дунарит в

...
Емилиян Гебрев не е записан като собственик на Дунарит в
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Емилиян Гебрев не е собственик на Дунарит

Емилиян Гебрев не е записан като притежател на " Дунарит " в Търговския указател – това още не е станало. Г-н Емилиян Гебрев не е притежател – все още притежател си остава сдружението " Кемира ", чийто притежател е Цветан Василев и на което са запорирани акциите от КОНПИ, видно е от Търговския указател . Така икономическият министър Емил Караниколов отвърна на притежателя на оръжейната компания " ЕМКО " Емилиян Гебрев, който съобщи, че е притежател и на „ Дунарит”. Министърът отхвърли да разяснява вчерашните обвинявания на притежателя на " ЕМКО ", че обслужва " един добър предприемач и народен представител " т.е. Делян Пеевски .
Всичко е обществено и е в Търговския указател, добави Караниколов, който не се съгласи, че в регистъра има бавене при вписвания на дефинитивно взети решения. Той не отговори твърдо дали страната в последна сметка продължава да желае да вземе " Дунарит ", като посочи, че щяло да бъде ясно идващия петък (15 септември) , когато трябвало да бъде завършен разбор по отношение на отговорностите на предприятието. Анализът щял да бъде подготвен другата седмица, тъй като имало още към 20 млн. лв. отговорности към други предприятия. Иначе са платени 47 млн. лв. към КТБ и няма мотив синдиците на банката да водят каузи, както бяха създали преди поради цесии по тези заеми, стана ясно от думите на министъра. Тези задължения обезпечаваха запора на русенския боен цех и в този момент няма учредения това състояние да продължава, добави той.
Караниколов съобщи, че към момента има проблем със собствеността на завода, тъй като там е назначен пълномощник, което " беше признато " от Съвета на шефовете на „ Дунарит”. Икономическият министър обаче акцентира, че не смята, че господин Гебрев е направил закононарушение, като е споделил, че е притежател. Не мога да настоявам дали господин Гебрев обслужва някакви ползи и не мога да настоявам, че е заплашен националният интерес , добави министърът.
Относно думите на господин Гебрев, че Държавна консолидационна компания (ДКК) е платила за задълженията на завода на други компании (бел. ред. – има подозрения, че страната е изкупила претенциите на свързаната с Делян Пеевски офшорка " Виафот " ), желая да кажа, че ДКК е платила на синдиците на КТБ . Бяха осъществени няколко странни акта, в това число импортиран иск, поради който съдът спря вписването на ДКК като заложен заемодател на комерсиалното дружество. Така ДКК не може да продължи процедурата за завода, изясни министърът.
Няма 15 млн. лв., които да са преведени от Българска банка за развиване към ДКК – имахме подготвеност за такова нещо, само че не се стигна до такава степен. Тези средства са планувани за сдружението „ Авионамс”, което беше поето от страната и към този момент работи чудесно – по тази причина и няма потребност от спомагателна помощ, съобщи Караниколов.
Към момента лицензът на „ Дунарит” не е лишен, процедурата не е на икономическото министерство, а на работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) към Министерство на вътрешните работи , посочи министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР