Емилиян (9 г.) и Гошо (5 г.) от Варна страдат

...
Емилиян (9 г.) и Гошо (5 г.) от Варна страдат
Коментари Харесай

Зов за помощ за Емо и Гошо

Емилиян (9 г.) и Гошо (5 г.) от Варна страдат от едно и също генетично заболяване - болест на Хиршпрунг. Те са деца като всички - обичат да играят, да вървят на учебно заведение, на детска градина, да бъдат с приятелите си. Но естествените за всички деца неща за двете братчета са мъчно постижими.

Повече от година е била нужна, с цел да бъде Емо диагностициран у нас, споделя майката Силвия Емилова. Обиколихме университетските лечебни заведения съвсем във всички градове, спомня си младата жена. След множеството прегледи и проучвания диагнозата е доказана, само че се оказва, че в България такава интервенция не се прави. Най-близката опция е Турция. Детето е признато в болница " Медикана ". Първата интервенция на Емо е направена неотдавна, като са отстранени към 30 см от дебелото черво. Интервенцията е осъществена " по неотложност ".

За първата интервенция са събрани от дарения средства и към този момент са платени 17 300 евро на болничното заведение. В момента фамилията събира средства за втората интервенция, чиято приблизителна стойност е същата.

Тегобите не завършват тук. Още при първата среща лекарят предизвестява, че заболяването е генетична и в случай че имат други деца, добре е да бъдат изследвани. Съвсем скоро първите признаци на заболяването на Хиршпрунг се демонстрират и при Гошо. На него му следва същата интервенция, само че най-малко към този момент не е незабавна. Наесен малчуанът ще бъде в предучилищна.

Телефонният номер на Силвия Емилова е 0877774320

Възможностите за дарения са следните:

По сметката на Емилиян

Дарителска сметка в банка ДСК с IBAN BG48STSA93000026548514

BIC STSABGSF

С титуляр Емилиян Красенов Стефанов

PayPall:



По сметката на Георги

Дарителска сметка в банка ДСК с IBAN BG03STSA93000029009050

BIC STSABGSF

С титуляр Георги Стоянов Стоянов

PayPall: [email protected]
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР