Емили Ратайковски – актриса-модел, която може би познавате от музикалното

...
Емили Ратайковски – актриса-модел, която може би познавате от музикалното
Коментари Харесай

Психологията зад това да харесваме снимки на секси знаменитости в социалните мрежи

Емили Ратайковски – актриса-модел, която може би познавате от музикалното видео „ Blurred Lines “ или просто от многочислените и фенове, говорещи за нея и бързите ѝ любовни афери с известни мъже – има 30 милиона почитатели в Instagram.

Като при всеки модел в Instagram, „ харесванията “ се изсипват, когато тя разгласява селфи или фотография на бикини. След това ги има и неизбежните странни коментари от рода на: „ Тези очи са толкоз хипнотизиращи “ или „ Толкова е хубаво, че мога да пия орчата от теб “...

Ратайковски вдъхва мощна преданост измежду почитателите си, само че същото вършат и доста други високопоставени секси хора в Instagram. Много от нас способстват за броя на тези „ лайкове “, даже когато знаем, че още едно „ харесване “ няма да има никакво значение за тях.  Кой не харесва безсмислено снимките на непознати звезди или секси хора, които наподобява непрекъснато са на отмора? 
                             

„ Това е нещо като стаден нрав “ , споделя YouTube инфлуенсърът Илайджа Джей пред HuffPost. „ Имам възприятието, че хората виждат голямо количество други хора, които вършат нещо, и подсъзнателно си мислят: „ Искам да бъда част от това, тъй като другите хора са. “

Има я и очевидната причина - желанието ни за секс.

„ Харесваме фотоси на секси хора, тъй като те излъчват убеденост, а по-късно моят мъжки мозък си споделя: „ О, секси жена, дано ударя „ лайк “ “, споделя Джей.

И въпреки всичко вашите „ лайкове “ и мнения са надълбоко ценени.
                             

Вземете да вземем за пример тази секси дама в Instagram. Линдзи Пелас е модел с 8,6 милиона почитатели и подкаст, наименуван „ All Eyes Up Here “. Като всеки от нас, тя изпитва оня прелестен, пристрастяващ прилив на допамин, когато стартират да идват лайковете. (С изключение на това, че ние получаваме почти 64 „ лайкове “ на фотоси, а Пелас събира над 195 хил.)

„ За мен публикуването на снимка има едно главно обръщение всякога: „ Чувствам се себе си “ , казва Пелас. „ Така че, когато други хора разгласяват свои фотоси, допускам, че това е израз на обич към себе си и те се усещат себе си, което обичам повече от всичко. Харесването на фотоси е като интернет овации. “
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER
Дори и да сте „ лайк “ агностик, понякога се изкушавате от песента на сирената на някоя гореща фотография. Това обобщава настоящата интензивност в Instagram на поетесата и писателка Оливия Гатууд.

„ Харесвам фотосите, само че по-късно съм прекомерно мързелива или нещо сходно, с цел да докосна два пъти “, сподели тя.

„ Онзи ден обаче харесах снимка на Зак Ефрон и същинската мисъл, която мина през главата ми беше, „ Може би, в случай че направя това, той ще проникне в мен “, майтапи се тя.
                             

Ясно е, че тук се случват доста неща: едно само „ харесване “ може да каже: „ Хей, харесва ми, че си убеден и се забавляваш – и работи! Явно си направил доста клякания, с цел да получиш това дупе ” – само че това също може прикрито да подскаже: „ Хеййй, евентуално бих правил секс с теб. ” (Тази последна линия на мислене евентуално е повода, заради която някои хора имат проблеми с половинките си, тъй като обилно раздават „ лайкове “ няляво-надясно).

Интересното е, че има наука зад този съвременен феномен, съгласно Франк Т. Макандрю, постепенен обществен психолог в лицей в Илинойс.

Всичко се отнасе до някои много съществени проучвания на груповото държание: като хора, ние имаме постепенен блян да формираме сплотени обществени групи и по-късно да се самоопределяме. Социалният трибализъм, както се назовава, може да се прояви в нашите политически пристрастия, вяра, място на престояване, обществен статус и естетически полезности. Винаги сме „ харесвали “ да поддържаме връзка с привлекателни хора.

Тъй като нашите племена в този момент са доста по-големи – и защото звездите ни дават невиждан достъп до живота си – елементарно е да приемем възприятие за непосредственост с в действителност, в действителност, неуместно добре изглеждащи непознати, споделя Макандрю.

Интелектуално знаем, че тези хора не би трябвало да имат значение за нас, само че прочувствено? Донякъде имат.

Тъй като това са хора, които са ни известни, както са известни и за остналите в обкръжението ни, те се трансформират в тематики на диалог, споделя също Макандрю и прибавя: „ Тези хора си проправят път в нашия обществен свят. "

„ Най-малкото получаваме удовлетворението да забележим името си наоколо до звездата и може би усещаме леко повишение на статуса, знаейки, че други хора може да ни свързват с тях, въпреки и отдалечено “, продължава Макандрю.

Това обаче е и много необичайно, споделя Глен Гехер, професор по логика на психиката. „ Можем да назовем това държание еволюционно противоречие “, изяснява той. „ Познаването на някого посредством малкия екран, интернет или Instagram не е било опция в африканската савана, само че през днешния ден мозъците ни са еволюирали по този начин, че съвсем да „ познават “ всеки, който срещнем. Ето за какво имам възприятието, че познавам и четирите звезди от „ Непрактични шегаджии “, като че ли са най-хубавите ми другари! “
 image2_16x9.png Годината на Дракона идва: ето всичко, което би трябвало да знаем за 2024 и нейния настойник На фокус
Освен това има някакъв биологичен смисъл да се дразним, когато нашите половинки „ харесват “ фотоси на секси хора.

„ В условията на предците ни, някой, който обществено показва привличане към някого отвън тяхната двойка, би било сигнал за евентуална невярност “, споделя Гехер.

Докато „ харесването “ на нечия разголена фотография в Instagram през 2024 г. не значи безусловно, че това ще доведе до спекулация, нашите мозъци са се развили при доста разнообразни условия, отбелязва той. Преди сме имали шанса да поддържаме връзка единствено с хора, които действително познаваме. 

И най-после един съвет: не позволявайте на всичко това да обърка увереността ви в действителния живот.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР