Неврологът споделя съвети как да получите по-дълбок сън

...
Емили Макдоналд (@emonthebrain), невролог, наскоро публикува видеоклип в TikTok, в
Коментари Харесай

Емили Макдоналд (@emonthebrain), невролог, наскоро публикува видеоклип в TikTok, в който разбива пет съвета, които нейните зрители могат да следват, за да заспят дълбоко.

Има четири етапа от цикъла на съня, които се наричат ​​N1, N2, N3 и бързо движение на очите (REM). Продължителността, през която някой остава в част от този цикъл, варира в зависимост от различни фактори като възраст, консумация на алкохол и скорошни нощи на сън. Но N3 (дълбок сън) обикновено е най-дълбокият етап в цикъла и това е, върху което McDonald искаше да се съсредоточи.

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

„Едно от най-важните неща, които можете да направите за мозъка и тялото си, е да прекарвате повече време в дълбок сън“, каза тя. „Дълбокият сън е, когато спомените се преместват от краткотрайна към дългосрочна памет. Също така, когато тялото и мозъкът имат способността да се лекуват и регенерират.“

За да получите тези ползи, първото нещо, което Макдоналд казва да направите, е да поддържате ниска телесна температура. За да направите това, можете да спите в студена и тъмна стая или да вземете горещ душ/вана преди лягане. Водата от душа или ваната ще накара тялото да отделя топлина и в резултат на това да понижи телесната температура.

След това Макдоналд съветва да слушате бинаурални ритми, когато спите. Докато някои проучвания твърдят, че слушането на музика може да навреди на способността ви да заспите, Макдоналд каза, че песните с около 432 херца са правилната честота.

Някои TikTokers разказаха за собствените си навици за сън, които не бяха споменат във видеото на McDonald's.

„Бандата с претеглени одеяла“, отговори @ehababoud.

„И слезте от телефона си преди лягане“, коментира @govkid.

McDonald също даде множество възможности за тези, които се чувстват комфортно да приемат добавка, която да им помогне да заспят.

„Ако искате да вземете добавка, магнезият и L-теанинът са страхотни“, каза Макдоналд. „L-теанинът засилва алфа вълните в мозъка – което е много релаксиращо – и е доказано, че магнезият подобрява съня при хора с безсъние.“

Освен тези два избора, тя също препоръча мелатонин, който е естествено произведен хормон и може да се приема като добавка. Според Johns Hopkins Medicine хората трябва да приемат 1 до 3 милиграма два часа преди сън.

Макдоналд също каза, че излагането на слънчева светлина сутрин може да помогне за съня през нощта. Това е така, защото слънчевата светлина може да ви помогне да настроите биологичния си часовник за времето, когато естественият мелатонин ще бъде освободен по-късно през деня.

С тези съвети и опции за добавки се надяваме, че някои TikTokers могат да подобрят седемте или препоръчва се повече часове сън всяка нощ.

In The Know by Yahoo вече е наличен в Apple News — !

Публикацията Невроучен споделя съвети как да получите по-дълбок сън се появи първо на In The Know.

Още от In The Know:

Този ледогенератор на цена под $50 на Amazon прави най-добрите малки кубчета лед за под 8 минути

Моят фризьорът ми каза да спра да мия косата си с шампоан толкова често и вместо това да използвам този продукт за по-силни и ярки кичури

Какво става с подкаста „Mean Girl“ на Barstool?

Тези създатели са преглед на облеклото им в гимназията и моментите, в които са смятали, че са „напълно убити“, но не са го направили: „Лабораторната престилка наистина ме извади“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР