Емил Велев е последният треньор, донесъл шампионска титла на Левски.

...
Емил Велев е последният треньор, донесъл шампионска титла на Левски.
Коментари Харесай

Емил Велев пред ТОПСПОРТ: Промениха наказанието на Левски от страх, правилата трябва да се спазват

Емил Велев е последният треньор, донесъл шампионска купа на Левски. Вече 13 години тимът не е триумфирал в шампионата, само че след позитивните резултати оптимизмът при " сините " се завърна. В изявление за ТОПСПОРТ Велев разяснява решението на Апелативната комисия да промени наказването на Левски, както и редица настоящи тематики, свързани с клуба. 

С оглед на показаната игра на Левски, смятате ли, че справедливо надви над Берое във вчерашния мач?

- Заслужено или не, задачата беше да победи. Левски реализира триумф с лекост, макар пропуските на нападателите. С бързи комбинации беше матирана отбраната на Берое. Съставът основно има проблеми в завършващата фаза, само че като организация в отбрана и в средата на терена нямам забележки. Няма по какъв начин и домакините да нямат положения. Нормално е и те да желаят да вземат нещо от подобен мач.

Домакините претендират, че голът на Ивелин Попов е приет погрешно поради игра с ръка на Илиян Стефанов. Според вас трябваше ли попадението да бъде анулирано?

- Нямам визия, нали има ВАР. Видя се че има нарушаване дали е съзнателно или не, не мога да кажа. Вчера в британския дуел сред Лестър и Нотингам Форест имаше същата обстановка. Играчът на домакините стреля, топката се отби в ръката, която беше протегната паралелно на вратата, само че не последва дузпа, а се стигна до попадение. 
 Снимка 558467
Източник:

Кой съгласно вас е главният любимец за купата?

- Доста тимове се борят за купата. Левски не е единствен, ФК ЦСКА 1948 също се показва доста добре. Левски сега е на по-незавидна позиция от останалите отбори, а имат да играят повече мачове. Не се знае в хода на шампионата какво ще се случи. Не сме врачки да споделяме кой ще е първи, само че предвиждам, че още веднъж Лудогорец ще е триумфира в края на сезона.

Старши треньорът Станимир Стоилов съобщи, че желае съставът му да бъде по-агресивен и динамичен. Избистрен ли е изцяло стилът на " сините "?

- Отборът се изпълни с доста чужденци и лишава време. Стоилов докара към 8, 9 нови футболисти. Селекцията е отворен развой. С всяко идване на нов състезател всичко се трансформира. Трябва му време да се приспособява, да се настройки към стила на игра. Не е елементарно. Иначе с български играчи си наясно какво можеш да постигнеш.

Апелативната комисия промени наказването на Левски, като затвори Сектор А, а не целия стадион. Справедливо ли е наказването да бъде смекчено?

- Според мен решението да се промени глобата е взето заради боязън. Ако има правила и се следват, би трябвало да се съблюдават. Има си точки по които се дават наказванията и хора, които взимат тези решения. Всеки е задължен да си изтърпява наказването. Щом са решили, значи е заслужено.
 От Апелативната комисия обясниха за промененото наказване на Левски
От Апелативната комисия обясниха за промененото наказване на Левски

" Няма формален документ, доказващ пострадване "

Въпреки че единствено една от трибуните ще бъде затворена, може ли това да окаже отрицателно въздействие на футболистите в срещата с Ботев (Пловдив)?

- След като си експерт, не знам какво може да ти пречи. Само феновете на Левски са ощетени в тази ситуация. Играчът не би трябвало да го интересува. Когато излезеш на терена, ти не мислиш за нищо друго с изключение на за съответния конфликт.

В последните дни интензивно се приказва, че " Юнайтед " Груп " е все по-близо да придобие Левски. Оптимист ли сте, че договорката ще се реализира?

- Не знам неща от кухнята. Нямам показва кой ги е предложил и за какво. След като привържениците направиха съществена стъпка да спасят тима от банкрут, не знам за какво би трябвало да влиза нов човек в ръководството на клуба.
 Снимка 562743
Източник:

Мъри сподели, че ще напусне клуба, в случай че се смени собствеността. Тогава няма ли да се появи нов проблем за Левски, само че в спортно-технически аспект?

- Ако пристигна нов притежател и си докара треньор, както обикновено става, не знаем в каква посока ще тръгне тимът. Ако се появи ново управление, ще е изцяло в правото си да смени целия спортно-технически щаб.

Какви би трябвало да се задачите на Левски на фона на настоящето положение на клуба?

- Целите на Левски са ясни, откогато съществува. Тимът постоянно се бори за купата и за купата. За какво друго да се бори Левски? Други клубове се борят за първата шестица - като Локомотив (Пловдив), Славия, Ботев (Пловдив), само че не и Левски. Приоритет постоянно е била първата позиция в шампионата.
 Берое - Левски 0:1 в мач от efbet Лига
Този път Левски завладя елементарно Стара Загора, ранен гол на Попето реши мача с Берое

" Сините " със стратегически триумф, който ги приближава до челните места
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР