Емил Соколов,историк и политически анализатор, Facebook. Заглавието е на редакцията

...
Емил Соколов,историк и политически анализатор, Facebook. Заглавието е на редакцията
Коментари Харесай

Емил Соколов: Костадин Костадинов даде открит урок по копейкопокл...

Емил Соколов,историк и политически анализатор, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Днес от трибуната на Народното събрание Костадин Костадинов даде открит урок по копейкопоклоничество и слугинаж.

Копейката цитира стихотворения на великия Иван Вазов, с цел да внуши, че благодарността към Руската империя за приноса й към Освобождението през 19-ти век и поклонението пред Путиновия режим през днешния ден са едно и също нещо.

Едва ли не, щом Вазов преди повече от 200 години е написал стихотворение, възхваляващо Русия, през днешния ден сме длъжни да се поклоним пред диктатора в Кремъл. Същият деспот, чиято мракобясна идеология – комунизма - докара до падението на Руската империя и загубата на милиони човешки живота в самата Русия.

Не, господин Копейкин. Това не е родолюбие, не е българщина, няма нищо общо с патриотизма. Това е груба корист и операция, която употребява любовта към Вазов и българската литература, с цел да обслужи геополитическите ползи на една страна, оповестила ни за зложелател.

А опорката, че махат " Аз съм българче " от учебниците е толкоз смешна, колкото и тъжна. Същите хора, които трансфораха основаване на суматоха и нервност в специалност, за следващ път употребяват националната ни еднаквост като заслон, зад който да скрият користните си цели. Единствената единтичност, която вълнува Възраждане, е печелбарството.

Псевдопатриотите от Възраждане за следващ път си разрешават да се подиграват с българската история и литература, привеждайки ги в жертва на Путинова Русия. Всичко това за няколко копейки.

Костадинов и пасмината му са срам.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР