Емил Хърсев: В България няма имотен балон!“. Така отговори финансистът

...
Емил Хърсев: В България няма имотен балон!“. Така отговори финансистът
Коментари Харесай

Емил Хърсев: „В България няма имотен балон!“

Емил Хърсев: „ В България няма заможен балон! “. Така отговори финансистът Емил Хърсев на множеството изказвания от последните месеци, че има подобен изключително в София и огромните градове. Хърсев сподели, че „ не чака сериозен спад в цената на парцелите заради същата причина, която загатнах. Не е имало взрив на интерес към жилища, чак балон е мощно казано. Цените на наемите също го демонстрират “.

Хърсев разяснява и ниските лихви на българските банки по отношение на тези в Европа:

„ - Лихвите тук са съизмерими с пазара на еврозоната. Няма голяма разлика при сравним риск. У нас заемите са строго обезпечени, доста нискорискови. Банките рядко дават над 70%. Докато в Германия, във Англия има институции, които отпускат заеми дори над 100% от цената на парцела. “

Хърсев изясни, че тези над 100% са за спомагателните разноски по договорката. За медиатори, данъци  – всичко това влиза в цената на парцела. Той чака покачване на цените там.

Анализаторът сподели, че сегашната обстановка няма нищо общо с тази през 2008 година. Той сподели, че не вижда никакви признаци за това. По принцип всичко може да стане, даже и цените да паднат, само че няма да се задържат ниски дълго време.

Източник: „ 24 часа “

Още вести следете в графа „ Бизнес “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР