Емил Димитров, депутатът от „Обединените патриоти“ и председател на Комисия

...
Емил Димитров, депутатът от „Обединените патриоти“ и председател на Комисия
Коментари Харесай

Ето как може да се реши проблемът с преекспорта на животоспасяващи лекарства

Емил Димитров, депутатът от „ Обединените патриоти “ и ръководител на Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата, даде брифинг в коридорите на Народното събрание по отношение на проблемите с реекспорта на медикаментите, съобщи кореспондент на novini.bg.

Заедно с него бяха и Константин Проданов, водач на АБВ и Георги Кючуков, които имат отговор на въпроса по какъв начин да се реши топзи значим за страната и хората проблем.

Реекспортът се реализира по 4 схеми, като единствено една от тях е легална, изясни Кючуков. Проданов пък осведоми, че поради този реекспорт на лекарства хазната губи към 450 милиарда лева По думите му, главният проблем обаче е животът на хората, който зависи точно от доста такива медикаменти, които се изнасят от страната.

Проданов е безапелационен, че с цел да се реши казусът, би трябвало да се сътвори Специализирана осведомителна система, която следи количеството медикаменти, да се дадат повече пълномощия на Агенцията по медикаментите и да се предизвикват диалози с огромните производители на медикаменти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР