Емигрирала българка предпочита да си стои в Испания. Въпреки, че

...
Емигрирала българка предпочита да си стои в Испания. Въпреки, че
Коментари Харесай

Емигрирала българка не иска да стъпи у нас

Емигрирала българка избира да си стои в Испания. Въпреки, че тя има прилична работа у нас, пред 5 години напуща страната ни, дружно с цялото си семейство. От маркетинг в рекламна организация, тя стартира да чисти хотели и къщи. Приятелите й недоумяват за какво е зарязала такава хубава работа в България а тя просто дава отговор: “Не е поради парите, а поради отношението на българите ”. Тя не може да търпи непрекъснатият стрес на всички места. Негативизмът я е задушавал, корупцията я е дразнила. Всеки ден в градския превоз тя се е дразнила на невъзпитани и невежливи хора. Отделно непрекъснатите политически и футболни пристрастия към нея стартират да й омръзват. Така тя предлага на брачна половинка и детето да си вдигнат чукалата и да отпрашат към слънчева Испания.

И съумява да ги убеди, че това е вярното решение. Днес тя не съжалява за нищо. Успява да си направи своя компания за разчистване, мъжът й става преподавател по тенис, а детето се усеща ужасно в новото си учебно заведение. Езикът го научават елементарно и бързо, тъй като не е сложен. Живеят щастливо и макар рецесиите те се оправят с живота. Споделят, че не им липсва България, тъй като тук хората са озлобели и всеки гледа да прецака другия. Докато в Испания хората гледат повече да си оказват помощ.

Разбира се и тук има хора, които не са общителни или не ги харесват, само че това са единични случаи. Никой не се интересува от теб какво правиш, никой не ти гледа в паничката, никой не ти завижда. Затова на българското емигрирало семейство не им се връща в нашата блага родина. Омръзнало им е от завист на всички места окол тях- в учебното заведение на детето, в работата им, по пътищата, по новините…

И за жалост те не са единствените, които мислят по този метод. Затова е значимо да се замислим, когато някой попадне в неволя да не му се присмиваме, а да му подадем ръка. Да спрем да си вършим мръсно, а да измислим метод всички да сме удовлетворени и щастливи. Иначе ще е прекомерно късно и в случай че не ние, а нашите деца ще заминат надалеч от красивата природа на България.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР