Емблематичният за българското Черноморие курорт Албена е открит официално на

...
Емблематичният за българското Черноморие курорт Албена е открит официално на
Коментари Харесай

Албена посреща своята 54-та годишнина днес

Емблематичният за българското Черноморие курорт " Албена " е открит публично на 24 август 1969 година.

Курортът е учреден през 1966 година, Новият курорт, според решение на Изпълнителния комитет на Окръжния национален съвет – Толбухин, е наричан „ Албена “, на едноименното произведение на писателя Йордан Йовков, писано при започване на 20 век. Строителството на почивни домове стартира още през 1966 година, само че в началото през 1967 година като краткотрайни жилища за туристи са конструирани бунгала, в които първите туристи са няколко чехословашки студентки. Курортът е публично открит на 14 март 1967 в наличието на секретаря на Български земеделски народен съюз и ръководител на Президиума на Народното събрание на Народна република България Георги Трайков, първия секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия и ръководител на Министерския съвет на Народна република България Тодор Живков.

Навръх 54-я си рожден ден през днешния ден 24 август ваканционно населено място “Албена ” провежда богата културна стратегия.

Денят ще стартира с пъстро дефиле на фолклорни сформира, част от интернационалния фестивал Stars of the world.

Участниците ще преминат парадно през алеите на Албена два пъти денем - предиобед и следобяд, изпълнявайки обичайни песни, музика и танци, като към тях ще се причислят и циркови актьори.

Вечерната стратегия ще стартира в 20:45 ч. с детска дискотека на плажната Ganvié Beach Arena. В 21:30 ч. на сцената ще се качи емблемата на българската музика Стефан Вълдобрев, дружно с групировката Обичайните обвинени. В 23:00 ч. фойерверки ще озарят небето над залива, а дружно с тях ще бъде разрязана и празничната торта. Партито ще продължи в прилежащия Ganvié Beach Bar с музиката на DJ Теди Джорджо.

Входът за концертната стратегия е безвъзмезден. Заплаща се вход за коли до 24 часа на територията на комплекса - Автогара - 6.00 лева, Синя зона - 10.00 лева, Зелена зона - 20.00 лева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР