Емблематичният крадец на коли Юлиян Янков, с подземния прякор Картофа,

...
Емблематичният крадец на коли Юлиян Янков, с подземния прякор Картофа,
Коментари Харесай

Спипаха Картофа с крадено БМВ в Пловдив

Емблематичният апаш на коли Юлиян Янков, с подземния прякор Картофа, е арестуван от пловдивската полиция с краден джип БМВ Х5, оповестява “Марица ”. При направения обиск бил оголен още един огромен грабеж - престъпните служители на реда намерили първокласни движимости - швейцарски часовник и мобелин телефон " Верту ", откраднати от известния еластичен хирург доктор Николай Георгиев.

Янков е с мярка за неотклонение “задържане под стража”, а против него е формирано бързо произвеждане. Преди две години той отново бе задържан от пловдивската полиция, откакто по негова поръчка бе откраднат нов “Фолксваген Пасат”, благосъстоятелност на немски вложител.

Германецът бил представител на огромна немска верига супермаркети, а Янков бил негов комшия в кооперация в “Кършияка”. За кражбата той наел двама свои приятели от Врачанско, които натоварили пасата на платформа и потеглили. Камионът обаче бил арестуван на кръстовището на булевардите “Дунав” и “Победа”.

Картофа се снабди с печална популярност през 2007 година, когато бе похитен, затворен във фургон във Врачанско, а 7 души в продължение на три дни се гаврили грубо с него. Извращенията бяха снимани с мобилен телефон, а клипът се въртя дълго във Vbox, само че по-късно бе свален поради нецензурното му наличие. Престъпната група, която през 2007 година бе отвлякла Юлиян Янков, бе арестувана при спецакция на врачанската полиция. В огромната интервенция вземат участие 64 ченгета и 14 автомобила.

Обискирани са били 9 жилища в Бутан, Гложене и Козлодуй и са събрани доста материални доказателства. Задържани са били Ангел Попов-Главестия от Козлодуй, Цветомир Ценов-Квиц (31) от Гложене, Цветелин Методиев-Хънтъра (38) от Бутан, Мартин Илчев от Гложене, Калоян Митков- Калфи (26) от Гложене, Ивайло Николов-Зъбчо от Козлодуй и съгражданинът му Анатоли Ангелов.

Бандата отвлякла Картофа, като го измамили, че би трябвало да се уредят документите по прекачване на мерцедес, който той купил от Цецо Ценов- Квиц. Картофа откликнал незабавно и дошъл в автокъщата на продавача, която се намира край Гложене. Когато дошъл обаче, групата го нападнала и го затворила във фургон. Там почнало същинското изтезание за Картофа. Той бил без дрехи гол и вързан. В идващите три дни бил подложен на жестоки гаври, включващи систематичен пердах, обезчестяване с бутилки и гасене на цигарите по тялото му.

Изродите стигнали до такава степен, че даже предиздвикали Янков да се изходи и изяде изпражненията си! На четвъртия ден те го изоставили, като постигнали сделка с него да не оповестява на полицията за случилото се. Още същия ден обаче Картофа подал тъжба. При разпит пред арбитър той разказал с всички детайлности кошмарните си прекарвания. При последвалите обиски били конфискувани противозаконна пушка, доста патрони и маски.

Стените на фургона и стаята, в която е малтретиран заложникът, били оплискани задачите с неговата кръв. Юлиян Янков нашумя и като съизвършител на някогашния червен народен представител Иван Даков в скандална машинация. Според прокуратурата Даков като кмет на община Мизия на 15 септември 2004 година е заверил нотариално пълномощие за продажба на автомобил в отсъствието на упълномощителя. Впоследствие той бе оневинен, както и посоченият за негов съизвършител Юлиян Янков. Картофа обаче е излежал друга присъда за далавери със земи. При отвличането Картофа за трети път се разминава със гибелта.

През май 2003 година избухва бомба в двора на Пламен Геранжийски в Мизия - татко на любовницата му. Адската машина е предопределена за него, само че при атентата няма жертви. През 2006 година Картофа е прострелян в корема и едвам оцелява.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР