Емблематичният фен на “Левски Славчо Василев-Джими, който си бе заслужил

...
Емблематичният фен на “Левски Славчо Василев-Джими, който си бе заслужил
Коментари Харесай

Почина Джими Гуменката - бивш талисман на Левски“

Емблематичният почитател на “Левски ” Славчо Василев-Джими, който си бе заслужил статут на амулет на “сините ”, се пресели в небесния бранш “Б ”.

Джими Гуменката е умрял в събота (11 ноември) на 68 години в апартамент в столичния квартал “Дружба ”.

Дни по-рано за кошмарните прекарвания на Джими, който спи на гол под в гол апартамент и разчита на съседите си, с цел да не почине от апетит и мраз. Налегнат от разнообразни заболявания, без пенсия и без родственици, на които може да разчита. След публикацията, в петък Джими е бил посетен от представители на обществените служби. Време за реакция и избавление не е имало. Той е умрял в 12 часа на идващия ден. 

Славчо израства в интернат, откакто прекомерно рано остава без майка, а по времето на социализма влиза в тима на тези извънсистемни играчи, които по всякакъв начин се пробват да се опълчат на господстващия строй. Точно такива момчета са добре пристигнали на “Герена ”, а на младия Славчо не му би трябвало доста да трансформира интереса към футбола в своя съществена пристрастеност. Навремето се хвали, че е получил фланелка на националния тим персонално от Георги Аспарухов-Гунди и че е другар с съвсем всички митове на “сините ”. Само на едно място беше несъмнено, че може да бъде открит - на “Герена ”. Сигурно най-щастливият ден в живота му е, когато му оферират да разнася носилката на “Герена ”.

Другите почитатели някак естествено заобичат Джими Гуменката и го прогласяват за амулет на “Левски ”. Прякорът му се ражда от единствено себе си, защото Джими зиме и лете ходеше с окъсани гуменки. С тях играеше и футбол на асфалта в двора на Техникума по публично хранене наоколо до Лъвов мост. Част от фолклора на домашен мачове на “Левски ” бе обвързван с подвиквания към държащия носилката Славчо, в случай че на нея се е озовал неприятелски състезател: “Джими, изпусни го ”.

  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР