Емблематичния бургаски мост ще бъде осветен в златно на 27,

...
Емблематичния бургаски мост ще бъде осветен в златно на 27,
Коментари Харесай

Бургас в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания

Емблематичния бургаски мост ще бъде осветлен в златно на 27, 28 и 29 септември в поддръжка на децата с онкохематологични болести.

Септември е интернационално приетият месец за информираност за рака в детска възраст. Годишната опция да се опише на обществото за въздействието на тази подла болест върху толкоз доста деца и техните фамилии по света.За да се насочи публичното внимание към казуса се употребява златния цвят, с цел да се уважи смелостта на децата. Златната панделка е знак на тази идея, защото златото се асоциира със силата и издръжливостта – качества, които децата, борещи се с рак, демонстрират всекидневно.

„ Light It Up Gold “ е акция за повишение на осведомеността за детския рак. Тя предизвиква осветяването в златно на забележителности, известни здания, национални монументи и значими естествени обекти по света или слагане на фасадите им на големи златни панделки, знак на битката с детския рак. Целта е да бъде показана поддръжка и да се притегли внимание към идеята.

Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “ /СДОХЗ/ е организация, основана от родители на деца заболели от рак, техни близки и съидейници. От октомври 2012 сдружението е пълновръстен член на CCI - Международна конфедерация на организациите на родители на деца заболели от рак, сървайвъри и пациентски бранители.

Основните цели на сдружението са: отбрана на правата на децата с онкохематологични заболявания; запознаване на обществото със спецификите на рака в детска възраст; възстановяване на обществената акомодация на децата по време на дейното, на поддържащото лекуване и в последващия период; подкрепяне, сливане, поощряване, информиране на родители и деца с онкохематологични заболявания; обезпечаване на цялостна грижа и сложна поддръжка за децата и техните фамилии от момента на диагностициране, по време на лекуване и по-късно за оптимално физическо и прочувствено възобновяване от следствията на лечението; основаване на контакти с сходни организации в страната и чужбина; реализиране на връзки и непрекъснат разговор сред Сдружението и виновните институции в Република България, имащи отношение към болестта.

Сдружението е основало първия дневен център за работа с деца с онкохематологични болести, спомогнало е за откриването на първия на Балканите оздравителен център, организирането на годишни спортни надпревари за деца с онкохематологични болести и провеждането на регулярни летни възстановителни лагери.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР