Емблематичната сграда в подножието на Младежкия хълм ще бъде дадена

...
Емблематичната сграда в подножието на Младежкия хълм ще бъде дадена
Коментари Харесай

Пускат на търг емблематична сграда на Младежкия хълм

Емблематичната постройка в подножието на Младежкия рид ще бъде дадена чартърен за 5 години. Община Пловдив пусна търг за така наречен „ Младежки дом ”,  за който имаше дълги правосъдни каузи. В последна сметка градските управляващи се пребориха за него и той бе вписан като общинска обществена благосъстоятелност през 2016 година.
Прочетете още
Сградата е издигната през 1982 година, като е на два етажа с РЗП от 132 кв.м и е на два етажа. В момента там се обитава частна занималня. Бъдещият наемател може да я употребява още веднъж единствено за педагогичен действия.

Началната тръжна цена е в размер на 1260 лв. без Данък добавена стойност, а депозитът за присъединяване е 6048 лв.. Търгът е с скрито наддаване, което значи, че далият най-висока цена печели. При препоръчана идентична най-висока цена от повече участници, търгът продължава сред тях с  явно наддаване, което стартира от тази цена. Стъпката на наддаване в този случай се дефинира на 2 % от началната тръжна цена.  Срокът на контракт ще е за 5 години.

В съседство на парцела има голям частен терен, който сега се трансформира във фестивален център. Имотът е бил реституиран и платен от притежателите на някогашната верига бензиностанции „ ЕМКО – М ”. Именно с тях се водеха каузи за част от собствеността на постройката.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР