Емблематичната сграда на Камбанарията на хълма Ямача в Хасково ще

...
Емблематичната сграда на Камбанарията на хълма Ямача в Хасково ще
Коментари Харесай

Камбанарията в Хасково ще се оцвети в оранжево в кампания срещу домашното насилие |

Емблематичната постройка на Камбанарията на хълма " Ямача " в Хасково ще бъде оцветена в оранжева светлина за 16 дни в границите на акция против домашното принуждение над дами и девойки, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Фондация " " - Хасково е съорганизатор на 16-те дни на акцията взаимно с локалната община. 

От фондацията означават, че акцията се разпростира и на локална почва за поредна година и е част от интернационалните прояви на Организация на обединените нации по тематиката.

Вследствие на пандемията от COVID-19 във всички страни, в това число и в България, се регистрира ескалация на насилието против дамите и девойките, допълват от неправителствената организация.

От " Х и Д Джендър Перспективи "  посочват, че от началото на годината до 31 октомври в Хасковски правосъден окръг са заведени 74 каузи за отбрана от домашно принуждение , като са издадени 47 заповеди за незабавна отбрана и 38 заповеди за отбрана.

В 19 от случаите е била поискана мярка за посещаване на профилирана стратегия за справяне с експанзията за причинители на принуждение.

В Кризисния център за дами и техните деца, потърпевши от домашно принуждение в Димитровград, пък за същия интервал 12 дами и 14 деца са получили помощ и поддръжка за преустановяване на насилието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР