Емблематичната песен на британските рок легенди Queen Бохемска рапсодия“ стана

...
Емблематичната песен на британските рок легенди Queen Бохемска рапсодия“ стана
Коментари Харесай

„Бохемска рапсодия“ стана най-старата песен с над 1 млрд. гледания в YouTube

Емблематичната ария на английските рок митове Queen „ Бохемска рапсодия “ стана първото видео, основано преди 90-те години на предишния век, с над 1 милиард гледания в YouTube.

Групата ще отпразнува достижението със снимането на три нови музикални клипа, в които ще вземат участие техни почитатели.

“За нас е чест, че видеото към “Бохемска рапсодия ” надвиши 1 милиарда гледания в YouTube. Бихме желали да ви благодарим и да честваме с нашите невероятни почитатели от целия свят посредством три нови видеа към наши песни и всички те – с ваше присъединяване! ”, разкриха основателите на Queen Брайън Мей и Роджър Тейлър.

Музикантите показаха за първи път и нова ремастерирана видео версия на “Бохемска рапсодия ”, налична за гледане в формалния YouTube канал на групата.

Феновете могат да се насладят на усъвършенстваното видео в целия му искра по този начин, както е било замислено през цялото време. Освен това текстът на песента е разполагаем на разнообразни езици - британски, испански, италиански, френски, японски, полски, немски, индонезийски, корейски, чешки, съветски и турски.

“Бохемска рапсодия ” е една от най-великите песни, записвани в миналото. През 2004 година тя е включена в Залата на славата на Грами, а читателите на списание " Rolling Stone " афишират вокалното осъществяване на Фреди Меркюри за най-хубавото в рок историята.

“Бохемска рапсодия ” в числа

- Песента излиза за първи път на 31 октомври 1975 година

- “Бохемска рапсодия ” е първият шлагер на Queen в Топ 10 в Съединени американски щати. Във Англия песента е #1 в девет поредни седмици, което е връх за бандата по това време.

- “Бохемска рапсодия ” е единствената ария в историята, която два пъти оглавява английската ранглиста на Коледа.

- Видеото към “Бохемска рапсодия ” се смята за първото промоционално музикално видео. Режисьор на лентата е Брус Гоуърс, а фрагментите са снимани в продължение на 3 часа в репетиционната зала на бандата. Разходите за снимане на видеото възлизат на 3500 паунда.

Шанс на почитателите да станат част от историята на Queen

Кампанията " You Are The Champions " дава късмет на почитателите да станат част от историята на Queen, като вземат участие в поредност от три видеа към едни от най-великите песни на групата.

Музиканти, артисти, инструменталисти могат да вземат присъединяване в “Бохемска рапсодия ”. Танцьорите могат да показват своята интерпретация на “Don’t Stop Me Now ” благодарение на видео с указания от Поли Бенет (треньорът по придвижвания на артиста Рами Малек, който влезе в ролята на Фреди Меркюри в биографичния филм за Queen – “Бохемска рапсодия ”). Визуалните актьори пък ще имат опция да изработят дизайн на дума или фраза от текста на " A Kind of Magic ".

Финалните версии на видеата ще бъдат оповестени по-късно тази година в формалния канал на Queen в YouTube.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР