Емблематичната картина, която е номер едно в британска класация, дори

...
Емблематичната картина, която е номер едно в британска класация, дори
Коментари Харесай

Графитът, който британците предпочитат...

Емблематичната картина, която е номер едно в английска ранглиста, даже беше прожектирана върху Айфеловата кула през 2014 година във връзка 3 години от началото на спора в Сирия.

Това е графит от стрийтарт художника Банкси, изобразяващ момиченце, което пуска балон с формата на сърце. Именно той е пожеланото от британците произведение на изкуството, сочат резутатите от нова анкета на Би Би Си.

" Момичето с балона " от 2002 година изпревари в класацията типичен творби на изкуството като " Талига със сено " на Джон Констабъл от 1921 година, която с множеството си репродукции е считана за едно от най-популярните английски творби.

 Снимка 306048

 Снимка 306050

" Пеещият художник " на Джак Ветриано от 1992 година зае трето място. Творби, като " Гибелта на " Темерер " на Джоузеф Търнър и монументалната статуя " Ангелът на севера " на Антъни Гормли, останаха надлежно на четвърто и пето място.

 Снимка 306049

 Снимка 306051

Над 2000 души гласоподаваха в изследването на BBC, с цел да изберат обичана картина на британците от лист с 20 творби.

Момичето, което държи червен балон, се появява за първи път през 2002 година в региона Шордич, Лондон, на стената на магазин.

Банкси основава своите произведения посредством " шаблони ", с които може да възпроизведе едно и също произведение на голям брой местоположения. Така доста от творбите на художника се намират по едно и също време на разнообразни места.

" Момичето с балона " е един от най-възпроизвежданите облици, който се популяризира из целия свят във всевъзможни форми.

сн.: пиар
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР