Емблематичната френска фирма за стъклария Duralex спря производството в единствената

...
Емблематичната френска фирма за стъклария Duralex спря производството в единствената
Коментари Харесай

Duralex спира производството за пет месеца заради скъпия ток

Емблематичната френска компания за стъклария Duralex спря производството в единствената си фабрика в покрайнините на град Орлеан за интервал от пет месеца заради увеличаващите се цени на силата. 

През това време пещта на фабриката няма да бъде изключвана, само че е сложена " в латентен режим ", съгласно изискванията на нейния президент, испанецът Хосе Луис Лакуна, защото цялостното й прекъсване би затруднило стартирането й на по-късен стадий, предава . 

Компанията е прибягнала до ERTE (досие за регламентиране на краткотрайната претовареност, бел. ред.) за 250-те чиновници на завода La Chapelle Saint Mesmin, които ще продължат да получават 95% от заплатите си с помощта на френската страна, която способства до 70%.

Ръководството упорства, че затваря завода, с цел да подсигурява оцеляването му в по-дългосрочен проект.На процедура разноските за сила са нарастнали от 5-7% през 2021 година до 46% за малко повече от година.

" Производството при сегашната цена на силата би генерирало непостижими загуби ", показва президентът на Duralex Хосе Луис Лакуна в изказване, добавяйки, че " ограничението на потреблението ни на сила през този интервал ще ни разреши да запазим интензивността и заетостта ".

Duralex, който изнася 75% от продукцията си, разполага със ресурси за 10 месеца, с цел да продължи да продава стъкларията си по време на прекъсването на производството в 133-те страни, в които се продава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР