Емблематична сграда в Русе, в която се е помещавало първото

...
Емблематична сграда в Русе, в която се е помещавало първото
Коментари Харесай

Сграда - паметник на културата в Русе се руши от години

Емблематична постройка в Русе, в която се е помещавало първото застрахователно сдружение в България, се разрушава. Заради правосъдни разногласия сред притежателите Община Русе не може да възвърне фасадата и покрива, макар, че има заделени средства за ремонта.

Русе

Повече от 10 години красивата фасада на остарялата полиция в центъра на Русе е в окаяно положение и може да се събори. Във вътрешността й са поникнали шубраци и дървета, които я доразрушават.

Сградата е благосъстоятелност на общината и няколко наследници, които не могат да се схванат каква ще е ориста й, още по-малко е желанието им да влагат пари в ремонт.

Общината търси вид да избави най-малко покрива на постройката, само че към този момент без триумф.
Арх. Живка Бучуковска: Разрешението за градеж се апелира от притежателите още веднъж и по този начин сме в едни правосъдни саги и ние не можем да създадем този краткотраен предпазен покрив. Община Русе залага в бюджета си средства 160 000 лева, само че досега ние не можем да пристъпим до избор на реализатор.
В момента постройката е покрита с пано, което напомня по какъв начин е изглеждала в миналото и което би трябвало да защищава жителите и гостите на града от рушащата се фасада.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР