Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, почина на

...
Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, почина на
Коментари Харесай

Отиде си един от създателите на Бийтълс!

Емблематичен музикант, който оказа помощ на именитата група Бийтълс, умря на 86 години.

Франк Айфийлд, който завладя Обединеното кралство като стихия през 60-те години на предишния век, си е отишъл в съня си в събота, заяви пред Sun негов другар. Роденият в Обединеното кралство реализатор, който е израснал в Австралия, се завръща в Англия през 1959 година и бързо става прочут. Той имаше четири шлагера номер едно в класацията за сингли в Обединеното кралство - I Remember You, Lovesick Blues, The Wayward Wind и Confessin’ That I Love You.

Айфийлд получава първата си китара на 13-годишна възраст, научава се самичък да свири и стартира да написа песни. През първите години от кариерата си той способства съществено за основаването и популяризирането на Бийтълс.

През 1965 година e почетен с достойнството да пее пред починалата кралица Елизабет II в Royal Variety Show. През 1986 година Айфийлд е диагностициран с пневмония и е изпратен по неотложност на интервенция за премахване на част от белия дроб. Гласните му струни са развалени по време на интервенцията, което слага музикалната му кариера на пауза с години. През 2005 година звездата написа своята автобиография. Четири години по-късно той е награден с Медал на Ордена на Австралия за заслуги към изкуството като актьор. Айфийлд беше женен с две деца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР