Ембематичният режисьор Емир Кустурица се озова в центъра на вниманието

...
Ембематичният режисьор Емир Кустурица се озова в центъра на вниманието
Коментари Харесай

Емир Кустурица: Сега в Европа има много русофоби. До края на годината всичко ще се оправи и Достоевски, Булгаков и Тургенев пак ще са добри

Ембематичният режисьор Емир Кустурица се озова в центъра на вниманието преди футболния дуел сред Русия и Сърбия. Приятелската среща ще се играе на 21 март на стадион " Динамо " в Москва. И ще бъде първи мач за руснаците против тим от Европа след началото на войната в Украйна.

Делегация на Руския футболен съюз посети Белград във връзка със конфликта и се срещна с Кустурица. Режисьорът получи фланелка на националния тим с номер 70 (по мотив идния си юбилей), цитира БТВ.

" Струва ми се доста значимо, че Сърбия ще играе в Москва. Мисля, че нашият президент работи по въпроса. В Европа това не е допустимо, в този момент там има доста русофоби. Мисля, че всичко ще се оправи скоро. До края на годината. И нещата ще се трансформират. Достоевски, Булгаков и Тургенев още веднъж ще бъдат положителни създатели. Мисля, че вашите писатели са основата на съветската просвета. Също като православието ", разяснява пред съветски публицисти режисьорът на " Аризонска фантазия ", " Ъндърграунд " и " Черна котка, бял котарак ".

" Футболът - това е тим и другарство. Учи те да изпълняваш своята функционалност в екипа и да общуваш. Затова и немците постоянно печелят. Те са като... китайците. Въобще, това е доста забавно. Тази доктрина може да бъде потвърдена върху германците, само че не и върху китайците. "

Кустурица, който снима документален филм за починалия Диего Марадона, приказва и за срещите си с аржентинския талант. " Започнал е от нищото. И е последният от своя тип. Съчетаваше най-хубавото и най-лошото. Не беше ангел, а човек от улицата. Никой не може да танцува с топката както него. Отнасяше се с нея по този начин, както мъж се отнася с жена. Той е като дребен Буда. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР