Еманюел Макрон разкри някои от мерките в подкрепа на културния

...
Еманюел Макрон разкри някои от мерките в подкрепа на културния
Коментари Харесай

Макрон обеща дългосрочна помощ за периодично работещите

Еманюел Макрон разкри някои от ограниченията в поддръжка на културния бранш, който беше мощно обиден от ковид, предадоха френските медии.

Всички представления, концерти и прожекции на кино са анулирани от началото на март и другите зали би трябвало да останат затворени за неопределен срок, за разлика от магазините, които могат да отворят още веднъж в понеделник.

Макрон даде обещание дълготрайна помощ за безработица за от време на време работещите до август 2021 година " Нека използваме този интервал, с цел да създадем гражданска война в достъпа до просвета и изкуство, прикани Макрон.

Френският президент също разгласи желанието си да започва " огромна стратегия за публични поръчки " с разнообразни покупко-продажби в културния бранш и по-специално с млади създатели. " Мисля по-специално за създатели под 30-годишна възраст ", ​​добави президентът.
 Макрон: Забавихме се и загубихме борбата с вируса
Макрон: Забавихме се и загубихме борбата с вируса

По думите му нямало да се върнат към естествения стопански живот от 11 май

Макрон даде обещание и финансова поддръжка за анулирани фестивали и филми.

" Ще има помощ, която ще продължи. Държавата ще участва на капитала с обществената капиталова банка, тъй че дребните фестивали и дребните структури да могат да се възползват от нея " , увери той.

Президентът желае да сътвори компенсационен фонд за серийни и кино снимания, които не могат да бъдат направени заради коронавирусната рецесия. В умозаключение на тази видеоконференция с актьори и представители на културата той сподели, че се надява секторът, страната и застрахователите да се провеждат за обезщетение " за всеки обособен случай ".

Президентът повдигна и концепцията за " Европа на културата ": " Нуждаем се от мощ за европейско създание. Директивата за AVMS ще би трябвало да бъде транспонирана преди края на годината ",заяви президентът.
 Франция в изключително състояние до 24 юли
Франция в изключително състояние до 24 юли

Влизащите във Франция - под наложителна карантина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР