Еманюел Макрон призова Пекин да се търси общ път към

...
Еманюел Макрон призова Пекин да се търси общ път към
Коментари Харесай

Еманюел Макрон призова Пекин да се търси общ път към мира в Украйна

Еманюел Макрон прикани Пекин да се търси общ път към мира в Украйна. По думите му - разговорът с Китай е значим за намиране на излаз от спора. Днес френският президент дойде на тридневно посещаване в Китай, което стартира с тирада пред френската общественост в страната.

" Китай предложи кротичък проект, ние го приветстваме, съгласни ли сме обаче с него? Не, само че съществуването му демонстрира предпочитание да се ангажира с разрешаването на спора. И може да не е кротичък проект в директния смисъл, само че е предпочитание да се поеме отговорност. Опит да се откри път към мира, и - уповавам се, опция за присъединяване в начинания, които са потребни за украинското население ", сподели Еманюел Макрон.

Икономиката е другата тематика, която ще бъде съществена в диалозите на Макрон с китайския политически хайлайф. По думите му Европа не би трябвало да се отдалечава от Китай, макар че комерсиалните връзки не са уравновесени и крият опасности.

Към Макрон в Пекин ще се причисли и ръководителят на Европейска комисия - Урсула фон дер Лайен. Още през вчерашния ден тя съобщи, че от китайската позиция за войната в Украйна ще зависят по-нататъшните връзки сред Брюксел и Пекин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР