Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977

...
Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977
Коментари Харесай

Макрон обяви промяна в числеността на френските войски в Сахел

Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на през днешния ден разгласи, че ще бъде преразгледана числеността на френския боен контингент в африканската област Сахел и прикани Съединени американски щати към по-силно наличие в Близкия изток, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Все повече хора във Франция се питат каква е изгодата от антиджихадистката интервенция на Франция в Сахел осем години след началото ѝ. Макрон през днешния ден загатна за допустимо редуциране на френските войски там.

"Постигнатите резултати от нашите сили в Сахел, дружно с намесата на нашите европейски сътрудници, ще ни разрешат да поправяме числеността на контингента си. ", сподели той.

Френското държавно управление обмисля редуциране на разположените сега 5100 френски военни в Сахел. Темата ще се разиска през февруари в Нджамена на среща на върха на петте страни от Сахел - Мавритания, Мали, Буркина Фасо, Нигер и Чад.

Макрон също по този начин изрази вяра, че идването на власт на новия американски президент Джо Байдън ще докара до по-активно наличие на Съединени американски щати в Близкия изток за битката с тероризма, по-специално в Сирия и Ирак, където Франция се бои от ново усилване на позициите на "Ислямска страна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР