Еманюел Макрон е победител на първия тур на президентските избори

...
Еманюел Макрон е победител на първия тур на президентските избори
Коментари Харесай

Еманюел Макрон и Марин льо Пен отиват на балотаж

Еманюел Макрон е победител на първия тур на президентските избори във Франция. Той е събрал към 28% от гласовете, с четири пункта повече от резултата му на изборите преди пет години, предава БНР. На балотажа той ще се изправи против Марин льо Пен - кандидатката на крайната десница, на второ място с към 24%, също е подобрила резултата си с два-три пункта от предходните избори. 

Предварителните изследвания не включват огромните френски градове, в които вотът завърши в 20 ч. локално време, само че разликата сред двамата претенденти е по-голяма от прогнозираната през последните дни. 

Ако завоюва, Макрон ще бъде първият президент от Петата френска република, избран отново за втори мандат от 20 години насам. 

Активността на гласоподавателите е от най-ниските в историята на тези избори - към 25% не са отишли до урните. Впечатлява и забележителния брой гласове, отишли за претендентите от крайната левица и десница и цялостния неуспех на представителите на обичайните партии, чиито претенденти към този момент оповестиха поддръжката си за Макрон. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР