Еманюел Макрон е първият лидер, който се срещна с новия

...
Еманюел Макрон е първият лидер, който се срещна с новия
Коментари Харесай

Еманюел Макрон първи се видя с Джорджа Мелони

Еманюел Макрон е първият водач, който се срещна с новия министър председател на Италия, Джорджа Мелони. Двамата се видяха на неофициална среща, след която френският президент разгласи, че двете страни би трябвало да продължат да работят дружно. Основните тематики са били енергийната рецесия, поддръжката за Украйна и миграцията.

Макрон се оказа в Рим в деня, в който Мелони пое властта от премиера Марио Драги, поради събитие, отдадено на насърчаването на международния мир. В своята тирада френският президент разяснява, че времето и изискванията за мир с Русия зависят от Украйна. 

 
Говорим за мир, за " Зов за мир ", както се споделя и тази конференция, в миг, в който украинците се борят да устоят, да запазят достолепието си, да защитят техните граници, територия и суверенитет. Но мирът е вероятен единствено подобен, какъвто те решат, когато го решат. Такъв, който зачита техните права на върховен народ.
Еманюел Макрон, президент на Франция

В понеделник Еманюел Макрон остана в Италия за среща с папа Франциск, който към този момент няколко пъти прикани за преустановяване на войната в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР