Eма Томпсън е родена на 15 април 1959 г. в

...
Eма Томпсън е родена на 15 април 1959 г. в
Коментари Харесай

Edna жена със заразителна усмивка и чувство за хумор: Ема Томпсън нa 63!

Eма Томпсън е родена на 15 април 1959 година в Лондон, Англия, в семейство на артисти .

С този поминък се занимават даже нейните брат и сестра.

Докато учи интензивно британска литература в Кеймбридж, се причислява към известната университетска група Footlights, където се срещат няколко от членовете на Монти Пайтън.

Очарователната русокоска се дипломира през 1980 година и стартира кариерата си с участия в локални радиа, а след това и в комедийни стратегии.

Пробива в малкия екран с Alfresco дружно с сътрудниците си от Footlights – Стивън Фрай и Хю Лори, с който по-късно имат любовни връзки.

През 1989 година се омъжва, като в следствие със брачна половинка си основават продуцентска компания.

През това време Ема Томпсън продължава да се снима интензивно, като през 1992 година взима присъединяване в небезизвестния филм „ Имението Хауърдс Енд “. Точно това е и ролята, с която чаровната актриса съумява да наложи името си и оттатък Океана.

 Ема Томпсън Getty

За осъществяването си е удостоена както с БАФТА, по този начин и с „ Оскар “.

Предложенията към Ема не стопират да валят, тъй че същата година тя стартира фотоси по още 3 кино лентата – „ Много звук за нищо “, „ Остатъкът “ от деня и „ В името на Отца “.

През 1999 година Ема Томпсън за пръв път става майка. Дъщеричката ѝ носи прелестното име Гая.

Интересен факт е, че носителката на „ Оскар “ собственоръчно изготвила илюстриран секс справочник за към този момент порасналата си щерка.

 Ема Томпсън Getty

Ема постъпила по този метод, тъй като желала да приготви Гая за това, което ѝ следва да изживее като към този момент пораснало момиче и бъдеща жена.

През 2002 година озвучава капитан Амелия в „ Планетата на съкровищата “, а на идната година играе сестрата на министър-председателя в „ Наистина обич “.

 Ема Томпсън Getty

През 2004 година се снима в „ Хари Потър и пандизчията от Азкабан “, три години по-късно и в „ Хари Потър и Орденът на феникса “. Прес последното десетилетие следват функции в „ Мъже в черно 3 “,„ Спасяването на Митър Банкс “, „ Любовно круше “, „ Прелестни създания “, „ Повелителят на кухнята “,„ Джони Инглиш избухва още веднъж “ и други

За своите достижения в трагичното изкуство през 2018 година тя е удостоена с рицарски почести от Елизабет Втора и става Офицер на Ордена на Британската империя.

 Ема Томпсън Getty

Русокосата хубавица с изключение на като безупречна актриса е известна и като безжалостен съперник на обществените мрежи и пластичната хирургия.

Ема Томпсън е безапелационна, че в никакъв случай не би трансформирала нищо по себе си, както и че в никакъв случай не би основала собствен профил в някоя обществена мрежа.
 Edna жена с възприятие за комизъм: занимателните моменти на Ема Томпсън  Edna жена с възприятие за комизъм: занимателните моменти на Ема Томпсън  Edna жена с възприятие за комизъм: занимателните моменти на Ема Томпсън  Edna жена с възприятие за комизъм: занимателните моменти на Ема Томпсън
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР