Ема Радукану заяви, че въпреки мнението на много хора тенисът

...
Ема Радукану заяви, че въпреки мнението на много хора тенисът
Коментари Харесай

Радукану: Говорят, че тенисът не ме итересува, но тренирам по 6 часа на ден


Ема Радукану съобщи, че макар мнението на доста хора тенисът към момента е нейният главен приоритет. Тази седмица британката подписа спонсорски контракт с автомобилния колос Porsche, като това е едвам най-новото от няколкото ѝ партньорства със световноизвестни марки, чието начало бе сложено след триумфа ѝ на US Open.

Световната №13 счита, че не е заслужено някои хора да мислят, че тя приоритизира финансовото си положение за сметка на своята спортна кариера. Тези рецензии се ускориха още повече след загубата ѝ от Катерина Синякова във втори кръг на WTA 1000 шампионата в Маями. Радукану водеше със сети пробив, а в заключителната част бе единствено на гейм от успеха, само че позволи поврат против 53-тата в ранглистата.

„Вероятно непрекъснато четете в медиите по какъв начин съм подписала контракт с тази или онази компания и това е доста подвеждащо, защото хората мислят, че въобще не обръщам внимание на тениса, което не е правилно. Прекарвам в клуба по 12 часа дневно, от които пет или шест са отдадени на тренировки. Ако обаче обявявам нещо, до момента в който съм в колата на път за подготовка, всички стартират да приказват по какъв начин тенисът не ме интересува. Не е заслужено, само че от ден на ден привиквам с това и се изучавам да пренебрегвам сходни неща. Дните, отдадени на спонсорските ми задължения, в действителност не са по никакъв начин доста. Тези действия ми лишават по 3-4 дни на всеки три месеца, което съгласно мен въобще не е толкоз много“ – съобщи шампионката на US Open пред CBS.

Радукану завоюва купата в Ню Йорк откакто стартира от квалификациите и записа 10 чисти победи, което бе първо сходно достижение в историята на женския тенис. След това обаче тя взе присъединяване в едвам три шампионата до края на сезон 2021, като единствено в един от тях записа следващи победи.

През декември Радукану прекара Covid-19, което съществено наруши подготовката ѝ за новия сезон, а след това претърпя няколко травми. Това даде своето отражение и досега осминафиналистката от Уимбълдън е записала едвам две победи в шест мача от началото на годината.

Тийнейджърката обаче споделя, че отделя от ден на ден време и старания на това да се абстрахира от отрицателните мнения в интернет. В резултат на това през последните месеци тя е почнала да чете вести доста по-рядко.

„В началото хвърлях по един взор на новините понякога, само че към този момент го върша все по-рядко, защото от време на време написаното не е по никакъв начин положително и това неизбежно оказва въздействие върху душeвността ти. В момента се изучавам по какъв начин да не обръщам внимание на сходни неща. В същото време не преставам да упражнявам интензивно и съм в клуба съвсем всеки ден. Естествено, доста съм признателна за всички тези спонсорски покупко-продажби, защото е ужасно, че сходни марки показват доверието си в мен, само че тенисът си остава главният ми приоритет“ – сподели още Радукану.

Следващия месец Радукану ще дебютира за националния тим в мача против Чехия за Billie Jean King Cup, след което ще вземе присъединяване на шампионата в Щутгарт, което ще бъде нейната първа WTA конкуренция на клей.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР