Ема Радукану смята, че за развитието ѝ като тенисистка е

...
Ема Радукану смята, че за развитието ѝ като тенисистка е
Коментари Харесай

Ема Радукану: Игнорирането на критиките ми помага


Ема Радукану счита, че за развиването ѝ като тенисистка е от първостепенно значение да не обръща внимание на рецензиите по неин адрес. Миналата година британката изумите света на тениса като първо доближи до осминафинала на Уимбълдън, а на US Open стана първата квалификантка в историята, спечелила купа от Големия шлем. След шампионата в Ню Йорк обаче Радукану записа единствено 3 победи в 7 мача, а предишния месец отпадна още във втори кръг на Australian Open.

„Мисля, че едно от най-големите провокации, с които младите играчи се сблъскват, е да не се обезсърчават след няколко следващи загуби. Това е нещо, през което на всеки сполучлив тенисист му се е наложило да премине. Важно е да останеш мощен, да не обръщап внимание на рецензиите и да продължиш да вярваш в себе си“ – сподели международната №13 в изявление за списание Glamour.

„Няколко следващи загуби постоянно разклащат увереността ти, без значение на какво равнище играеш. Аз обаче съм сигурна, че съм на прав път. Вярвам в себе си и съм уверена, че рано или късно нещата ще се подредят. Самоувереността е мнгоо значима, тъй като тенисът е самостоятелен спорт и на корта можеш да разчиташ единствено на себе си. Ти си този, който би трябвало да се бори за всяка точка. Ще има и неприятни интервали, само че постоянно би трябвало да продължаваш да се трудиш и да вярваш в това, което правиш. Мисля, че тази настройка е годна освен за тениса, само че и за живота като цяло“ – добави тийнейджърката.

Радукану показа, че да бъдеш в светлината на прожекторите не е по никакъв начин елементарно, само че все пак продължава да се усеща мощна и уверена на корта.

„През останалото време околните и екипът ми са към мен, само че на корта съм напълно сама. Точно това обаче е моментът, в който усещам, че управлявам нещата в най-голяма степен. Съществува и възприятие на неопределеност, несъмнено, само че имаш цялостен надзор върху себе си. Тогава стартира същинската борба, защото би трябвало да се бориш за всяка точка“ – приключи първата ракета на Англия.

Радукану към момента не е оповестила кой ще е идващият шампионат, в който ще я забележим в игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР