Ема Радукану се превърна в истинска сензация преди две години,

...
Ема Радукану се превърна в истинска сензация преди две години,
Коментари Харесай

Макенроу по повод оплакванията на Радукану: Трябва да е доволна, че спечели поне един Шлем

Ема Радукану се трансформира в същинска сензация преди две години, когато едвам на 18-годишна възраст завоюва трофея на Откритото състезание на Съединени американски щати и стана първата квалификантка, печелила купа от Големия шлем. Славата и високите упования обаче не се отразиха удобно на младата британка, която стартира да натрупа ранни провали и към този момент се намира отвън първите 130 на международната класация.

Самата Радукану неотдавна искрено показа, че от време на време ѝ се желае да не е печелила US Open поради цялото напрежение, което е последвало след триумфа ѝ. Същевременно тя се оплака и от обстоятелството, че някои хора са гледали на нея като " прасенце касичка "  и ѝ се е наложило да съзрява прекомерно бързо. И до момента в който мнозина показаха състрадание към някогашната №10, то Джон Макенроу надалеч не бе толкоз благосклонен към 20-годишната тенисистка.

" Сигурен съм, че в случай че в края на кариерата ѝ попитате Радукану дали избира да е спечелила една купа от Големия шлем, или въобще да няма сходен трофей в сбирката си, то тя безусловно би избрала първия вид. Затова тя би трябвало да е удовлетворена, че разполага с най-малко една " мейджър " купа в своята витрина. 

Смятам, че една от аргументите, заради които децата наложително първо би трябвало да бъдат пратени в лицей, е фактът, че там те стават по-зрели и се научават по какъв начин да се оправят с напрежението, което може да изпитат, в случай че им се случи сходен огромен триумф. Много мъчно е, когато животът ти внезапно се промени толкоз фрапантно, а си на едвам 18 години ", коментира една от легендите на американския мъжки тенис.

Източник: FirstSportz

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР