Ема Радукану изигра първия си мач от април насам и

...
Ема Радукану изигра първия си мач от април насам и
Коментари Харесай

Радукану спечели в Оукланд при завръщането си

Ема Радукану изигра първия си мач от април насам и го завоюва. Британката надделя румънската квалификантка Елена Габриела Русе след 6-3, 4-6, 7-5 в Оукланд. Шампионка от US Open 2021 трябваше много да се потруди – дуелът продължи два часа и 30 минути.

Следващата противничка на Радукану ще бъде украинката Елина Свитолина, сложена под номер 2 в схемата. Свитолина надигра в първия кръг друга участваща с уайлд кард – Каролине Возняцки след 6-4, 6-3 за час и 45 минути. Бившата номер 1 в международната класация Возняцки изглеждаше добре физически, само че не съумя да преодолее Свитолина.

„ Годината беше сложна за мен. Благодарна съм, че в този момент съм здрава и мога да движа тялото си без да бъда прикована към леглото или инвалидна количка. Страхотно е да съм тук и да играя още веднъж. Наистина съм доста щастлива, че съм още веднъж на корта “, сподели Радукану.

Водачката в схемата и защитаваща купата си от предходната година започва с победа. Шампионката от US Open се наложи над Клеър Лу след 6-4, 6-2 след два часа и 23 минути игра. Във втория кръг тя ще срещне чехкинята Линда Фрухвиртова.

„ Щастлива съм да стартира сезона с победа. Трябваше да бъда тествана. Мисля, че играх добре през днешния ден и съм удовлетворена от равнището, което демонстрирах. Очевидно много неща могат да бъда усъвършенствани, само че направих каквото би трябвало, с цел да победя. В Оукланд завоювах първата си купа от близо година. Мисля, че това даде звук на годината за мен. Сега се веселя, че съм още веднъж тук “, разяснява 19-годишната американска тенисистка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР