Елизабет II притежава дълбоко чувство за религиозен и граждански дълг,

...
Елизабет II притежава дълбоко чувство за религиозен и граждански дълг,
Коментари Харесай

"Пазител на вярата" - кралица Елизабет II и нейното историческо значение


Елизабет II има надълбоко възприятие за набожен и цивилен дълг, само че, с изключение на персоналните си вярвания, кралицата е глава на Англиканската черква и църквата на Шотландия и носи купата " страж на вярата ".

Елизабет II показва поддръжка за междурелигиозните връзки и се среща с водачи на други църкви и религии. Паметно е визитата и в джамия, а по време на ръководството си, се среща с петима папи.

В едно от коледните си обръщения към Общността на нациите споделя " За мен ученията на Христос и моята персонална отговорност пред Бога обезпечават рамка, в която се пробвам да повеждам живота си. "

Отец Добромир Димитров служи в храм " Св. Йоан Рилски " в Лондон. През 2014 година стартира специализация към богословския факултет на Университета в Оксфорд. Това е и годината, в която кралица Елизабет II разгласява първия си туит.

„ За да предстоящ страж на вярата би трябвало да си набожен, което кралицата демонстрира през целия си живот. През 1952 година при първото и коледно послание към нацията, тя споделя, че усеща себе си не като държател, а като служение. Нейното схващане е, че служи на своята страна. Тя има извънредно здрави християнски корени “, описа отец Добромир Димитров пред bTV.

Гледайте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР