Елизабет Барели ръководи дигиталния маркетинг в Medium – онлайн платформата

...
Елизабет Барели ръководи дигиталния маркетинг в Medium – онлайн платформата
Коментари Харесай

Елизабет Барели, Medium: Вече е готино да си умен

Елизабет Барели управлява цифровия маркетинг в Medium – онлайн платформата за свободно шерване на текстове с близо 60 млн. неповторими консуматори месечно. Наскоро Medium вкара абонаментен проект за читателите си, залагайки на качествено и неповторимо наличие. Причината – платформата се пробва да открие резистентен модел за финансиране на авторски текстове, като отстрани нуждата да се разчита на реклами. " Дневник " приказва с нея след конференцията DigitalK 2018, където Барели бе преподавател.

- В лекцията си споменахте: " Вече е готино да си интелигентен. " Когато става въпрос за публицистика, може ли старомодната качествена публицистика да бъде " готина "?

- Да, несъмнено. Мисля, че това, което би трябвало да се ремонтира, не е методът, по който публицистите работят, а по какъв начин да се откри система за разпространяване на това наличие. Ето това би трябвало да създадем – да намерим по какъв начин публицистите да пишат за разнообразни гледни точки.

- Преди десетина години обществените мрежи се смятаха за демократизираща мощ в изгода за гражданския разговор, а в този момент – за таман противоположното. Имаше ли съответен миг, в който се " счупиха ", или това бе еволюционен развой?

- Не знам... наподобява като еволюционен развой, само че е мъчно да се реши. Мисля, че те към момента частично са такива, само че се случиха и доста други неща. Става въпрос да открием вярната информация и верните хора, които да се следват.

- Казахте и че имейлът е един от най-полезните канали за маркетинга, можете ли да обясните това?

- Това е маркетинг каналът, който работи добре за повдигане на абонаментите. Много медийни изявления залагат на него и желаеме да използваме това. Аз надзиравам маркетинга, тъй че работя доста с имейли. Това е нещо, което желаеме да вършим, потребителите го харесват и оказва помощ на работата ми.

- Какво количество идеализъм се изисква, с цел да се опитваш да върнеш разсъдъка и причините назад в публичния спор?

- Мисля, че се нуждаем от малко идеализъм, с цел да ремонтираме системата, и би трябвало да бъдем оптимисти.

- Какви са проектите на Medium за бъдещето?

- Да намерим най-хубавото наличие в платформата и да се уверим, че то се демонстрира пред верните хора. Опитваме да създадем публицистична тактика, в която използваме технология и данни, с цел да подсигуряваме, че тези две страни са свързани една с друга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР