Elixir Group, собственикът наизтеклия амоняк край Пирот, излезе с изявление,

...
Elixir Group, собственикът наизтеклия амоняк край Пирот, излезе с изявление,
Коментари Харесай

Собственикът на изтеклия край Пирот амоняк заяви, че количеството е около 20 тона

„ Elixir Group ”, притежателят наизтеклия амоняк край Пирот, излезе с изказване, в което оповестява, че дерайлирането е станало на сектора от жп линията отвън обитаемото място, сред гарите Пирот и Станичене.

„ В неделя, 25 декември, към 16:30 ч. дерайлираха 4 от общо 20 вагона на товарен трен, пренасящ амоняк, претрупан в България. Собственик на товара, т.е. амоняка, транспортиран от този товарен трен, е „ Elixir Group ” от Шабац. Два вагона са се преобърнали при дерайлирането, като от единия от обърнатите вагони е изминал амоняк поради тежки вреди. Все още не е открито количеството на изтеклия амоняк, допуска се, че е към 20 тона ”, написа в изказването.

„ Elixir Group ” неотложно даде всичките си запаси и подготвени екипи разполагаем на отдела за изключителни обстановки на град Пирот.

„ Въпреки че „ Elixir Group ”, като притежател на товара, не носи отговорност за произшествието, зародило в публичния превоз, ние сме подготвени да участваме в отстраняването на всички последици, понесени от локалното население и околната среда. Наш приоритет сега е опазването на здравето на жителите, а в дълготраен проект систематична работа по предварителна защита на сходни произшествия ”, споделя още притежателят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР