Елитните готвачи в Германия получават все по-голямо признание. Тази година

...
Елитните готвачи в Германия получават все по-голямо признание. Тази година
Коментари Харесай

340 германски ресторанта получават звезда Мишлен

Елитните готвачи в Германия получават все по-голямо самопризнание. Тази година рекордните 340 ресторанта могат да се похвалят с най-малко една звезда в известния гастрономически указател на Мишлен.


Последното издание на справочника беше показано в Хамбург предходната седмица. Увеличеният брой на заведенията за хранене със звезди изненада шефа на пътеводителя " Мишлен " за Германия и Швейцария Ралф Флинкенфлугел, защото браншът се бори с дефицита на квалифицирана работна ръка и възходящите цени на продуктите и силата. " Самите ние сме удивени от новия връх ", сподели той.

Десет ресторанта са удостоени с най-високото отличие " Мишлен " и през 2024 година ще могат да се окичат с три звезди. Горнобаварският ресторант Ess:enz на Едип Сигл в Грасау, който преди две години получи единствено две звезди, мина на идващото равнище.

Останалите девет ресторанта с три звезди се намират в Берлин (Rutz), Баден-Вюртемберг (Bareiss и Schwarzwaldstube в Байерсброн), Бавария (Jan, в Мюнхен), Хамбург (The Table), Долна Саксония (Aqua, във Волфсбург), Райнланд-Пфалц (Waldhotel Sonnora в Драйс), ресторант Schanz в Пиеспорт и Саарланд (Victor " s Fine Dining by Christian Bau, в Перл).

Екипът на инспекцията оцени също по този начин 50 ресторанта с две звезди - три от които са нови - и 280 топ кухни с една звезда - 32 от които са нови. Критериите включват качество на продуктите, персонално отношение, съответствие цена-качество и непрекъснато качество в дълготраен проект.

Общо 77 ресторанта получиха Зелена звезда за своята гастрономия, съобразена с околната среда и опазваща ресурсите - с 10 повече, в сравнение с през 2023 година Но 27 кухни трябваше да се откажат от една или повече звезди, тъй като бяха затворени, имаха нова идея или качеството на предлаганите ястия се утежни.

Публикуван за първи път във Франция преди повече от 100 години, дребният червен справочник Michelin е имал за цел да насърчи повече водачи да пътуват и по този метод да усили продажбите на френската компания за гуми Michelin. Първите звезди " Мишлен " са присъдени в Германия през 1966 г./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР