Елитната варненска Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, която от години

...
Елитната варненска Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, която от години
Коментари Харесай

Варна строи нова гимназия за 12 млн. лв.

Елитната варненска Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, която от години дели базата си с главно учебно заведение, ще се снабди с нова постройка. Това заяви кметът Иван Портних, който показа плана пред екипа на гимназията и шефа й Павлин Петков.

Бъдещият дом на МГ ще се шири на терен от 22 дка в региона на техникумите. Изграждането му ще коства към 12 млн. лева, като финансирането ще се обезпечи от страната и общината. Подкрепа за плана са дали просветният министър и министър председателят, уточни кметът.

Той добави, че на изключителна сесия идната седмица общинският съвет ще изиска от страната терен, който дружно с общински имот да бъде предназначен за новата образователна постройка. Тя ще бъде част от учебен кампус, който общината възнамерява да оформи в зоната на техникумите.

С планове по Оперативна програма „Региони в растеж“ следва да бъдат реновирани постройките на професионалните гимназии по горско стопанство и по електротехника. Тече реорганизация и на зданието на Колежа по туризъм. „Амбицирани сме да превърнем региона в център за образование по математика, информатика, технологии, техника. Ще влагаме средства в възобновяване на инфраструктурата и в построяването на плувен басейн и многофукционална спортна зала за всички ученици“, разясни Портних.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР