Елитната надпревара в Маями от категория WTA 1000 започна преди

...
Елитната надпревара в Маями от категория WTA 1000 започна преди
Коментари Харесай

Сериозни изненади в Маями: 2-кратна финалистка от Шлема и шампионката от WTA финалите са аут

Елитната конкуренция в Маями от категория WTA 1000 стартира преди броени дни, само че това не попречи да станем очевидци на съществени изненади с присъединяване на най-хубавите тенисистки още в първите кръгове на надпреварата. Под светлините на прожекторите попадна финалистката от Уимбълдън и от US Open - Онс Жабер, която има извънредно разочароващо начало на новия сезон, което само беше затвърдено в този аспект, откакто квалификантката Варвара Грачева разгроми тунизийката за единствено 66 минути на корта - 6:2 6:2, с което си подсигурява в третия кръг на шампионата да срещне Магдалена Фрех.

В дебютната част ниската успеваемост на извоювани точки на личен сервис надалеч не работеше в интерес на международната номер 5, чийто начален удар се превръщаше в леса цел за младата рускиня, която осъществя два пробива и записа сета на сметката си. Във втората част квалификантката продължи да е все по този начин уверена в своите дейности и поведе с брейк, преди Жабер да употребява правото си за медицински таймаут, след който съумя за прочут интервал от време да усъвършенства положението си, само че постоянно високото ниво на международната номер 54 си сподели думата и тя подпечата успеха си.

По-късно в хода на спортния ден на корта видяхме и шампионката от WTA финалите - Каролин Гарсия, която търсеше своя реванш от Сорана Кърстя за провалянето си от нея през предходната седмица в Индиън Уелс. До подобен процес на събитията обаче не се стигна, откакто в този случай румънката беше даже още по-убедителна в представянето си и отпусна едвам пет гейма на международната номер 4, преди да се наложи над нея с крайното 6:2 6:3, подпечатвайки си среща с намиращата се във форма Каролина Мухова.

Стартът в дуела на 74-тата в класацията на WTA беше повече от впечатляващ, откакто тя държеше топката непроменяемо в корта и се възползваше от многочислените неточности на французойката, като съумя да пробие на цели три пъти в откриващия сет, записвайки го против името си. Във втората част съотношението на силите беше при паритет, като никоя от двете тенисистки нямаше самодейността на своя страна, с цел да бъдем отведени до осмия гейм, в който Гарсия взе неколкократно неверни решения по какъв начин да продължи офанзивите си и под знака на неспирните грешки от нейната ракета, Кърстя осъществя късен пробив, с който постави точка на разногласието в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР