Елитната 101-ва въздушнодесантна дивизия на американската армия ще бъде прехвърлена

...
Елитната 101-ва въздушнодесантна дивизия на американската армия ще бъде прехвърлена
Коментари Харесай

Елитните десантчици на САЩ "Крещящите орли" пристигат в България, за да я защитават от Русия

Елитната 101-ва въздушнодесантна дивизия на американската войска ще бъде трансферирана в Европа, с цел да укрепи отбраната на източния фланг на НАТО. Това заяви в " Туитър " задачата на Съединени американски щати в Северноатлантическия алианс. " След 80 години 101-ва въздушно-десантна дивизия, известна като " Крещящите орли ", се завръща в Европа ", се споделя в известието.

Около 2400 бойци ще бъдат ситуирани в Румъния, България, Унгария и Словакия, откакто първият заместник-началник на президентската администрация на Путин, Сергей Кириенко съобщи, че НАТО е във война с Русия.

101-ва въздушно-десантна дивизия на американската войска се бие по време на Втората международна война в Западна Европа. Участва в десанта в Нормандия и в интервенция " Маркет Гардън ".

През 1965 година бригада от 101-ва дивизия се бори във войната във Виетнам, а през 2003 година взе участие в нашествието в Ирак. В края на юни, на среща на върха в Мадрид, водачите на НАТО се споразумяха да усилят броя на силите за бързо реагиране на Алианса съвсем осем пъти - до 300 000 души.

В момента те наброяват 40 000 бойци, които би трябвало да са подготвени да стартират бойни задачи в границите на 15 дни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР